Нічна робота ППО на Львівщині та історії Києва до Дня міста. Підсумки доби

1801 0
Нині 29 травня та 460 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: Defense Express

Фото ілюстративне: Defense Express

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 02:26, відбій 05:14. Як повідомляв уночі голова ЛОВА Максим Козицький, на Львівщині працює ППО. Він закликав не публікувати жодної інформації та залишатися в укриттях.

Як повідомили в Київській міській військовій адміністрації, уночі 29 травня над Києвом Сили оборони знищили понад 40 повітряних цілей, обійшлося без загиблих і постраждалих. За даними мера Києва Віталія Кличка, уламки впали у кількох районах, спричинивши некритичні руйнування.

Також вибухи пролунали у Хмельницькій, Вінницькій областях та Одесі.

Ситуація на фронті: У Конгресі США частина законодавців хочуть підштовхнути адміністрацію президента Джо Байдена до швидшого надання Україні зброї, необхідної для успішного контрнаступу. Зокрема, конгресмен-республіканець від штату Техас Кіт Селф заявив, що для України «далекобійна артилерія важливіша ніж F-16». Також конгресвумен-демократка від штату Пенсільванія Мадлен Дін, вважає що Україні потрібно надати усе необхідне і якомога швидше, але за умови, якщо зброя не буде використовуватися для нападу на Росію.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Сили оборони відбили 19 ворожих атак.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 18 ударів по районах зосередження противника, а також 6 – по його ЗРКУражено зенітний ракетний комплекс С-300 та зенітний ракетний комплекс Тор, 6 пунктів управління, станцію радіоелектронної боротьби, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та склад боєприпасів.

Читайте також: Сина іконописиці і священника Артемія Димида посмертно нагородили ореном «За мужність». Артемій Димид з позивним «Курка» був членом скаутської організації «Пласт» та випускником УКУ.

Ключові події:

1. Як тебе не любити, Києве мій? Олена Лодзинська, директорка Музею шістдесятництва, до Дня міста розповідає про Клуб творчої молоді «Сучасник» та 60-ті в столиці.

«Нинішній офіційний гімн міста Києва – славнозвісна пісня композитора Ігоря Шамо на слова поета Дмитра Луценка – народилася 1962 року. Радянський Київ навесні вибухав не тільки буйним цвітінням каштанів, але й незліченними червоними прапорами, комуністичними гаслами і портретами партійних діячів. Але це вже був час «хрущовської відлиги», коли прокидалося після нищівних сталінських репресій знекровлене і залякане українське суспільство».

На цю ж тему: Двері до міста, що живе своїм життям попри все. Прогулянка вулицями Києва – це незабутня подорож через час та простір. Вузькі вулички мальовничого центру вражають своєю атмосферою старовинного містечка. Живописні парки, розквітлі сквери та затишні площі створюють прекрасну атмосферу для відпочинку та фотосесій.

А також: Елітний дачний курорт. Як Святошин сто років тому став районом Києва. Святошин – це район Києва, заснований у XVIII столітті, відомий завдяки історичним пам’яткам, серед яких старовинний замок і палац, а також мальовничими парками та скверами. 100 років тому, в січні 1923-го, дачне селище Святошин було включене в приміську смугу. На той час це був справжній курорт.

«Твоє місто» продовжує серію історичних матеріалів про Київ. Зокрема, дигер і екскурсовод Кирило Степанець розповідає про історію та забудову району Святошин;

2. Що зміниться для львів’ян з 1 червня. Серед іншого йдеться про підвищення пенсій, зростання тарифів на електроенергію, запрацює платний паркувальний майданчик на Клепарівській, із Варшави до Рава-Руської курсуватиме потяг та автобус №53 змінить маршрут.

Читайте також: Україна аварійно імпортувала електроенергію з Румунії. Причиною використання аварійної допомоги була недостатність загальної потужності українських електростанцій;

3. Стало відомо, які автомобільні дороги ремонтують на Львівщині. У кількох районах області планують розпочати ремонтні роботи на автомобільних маршрутах загального користування.

На цю ж тему: На Львівщині тимчасово перекриють дорогу через ремонт. В понеділок, 29 травня, з 09:00 до 17:00 для руху транспортних засобів перекриють дорогу М-06 Київ-Чоп на 561км, біля населеного пункту Деревач. Там триватиме виконання робіт з асфальтобетонного покриття на мостовій споруді. Об’їзд відбувається через село Липники;

4. У Львові запрацює єдина лінія зв’язку для всіх міських медичних закладів. У місті напрацювали інформативно-комунікаційну програму «Медичний контакт-центр». Вона передбачає створення єдиної лінії зв’язку для всіх міських медичних закладів, а також створення єдиної бази даних для доступності пацієнтів до медичної допомоги.

На цю ж тему: Львів’ян запрошують до Палацу Хоткевича у День захисту дітей. Програма святкування. Заходи пройдуть 1 червня з 16:00 до 20:00. Запрошують батьків з дітьми від 5 років;

5. У Львові зустріли італійку, яка проїхала 2100 км на велосипеді на підтримку України. Італійська художниця Лаура Мореллі наодинці проїхала 2100 кілометрів на велосипеді. Вона розпочала велопробіг 7 травня та стартувала з Мілану. На своєму шляху жінка проїхала Австрію, Чехію, Польщу і фінішувала у Львові. Таким чином італійка вирішила підтримати Україну та зібрати гроші для ЗСУ.

Читайте також: У Львові донецький «Шахтар» став чемпіоном України. Фото. На стадіоні «Арена Львів» відбувся центральний матч 29-го туру української Прем’єр-ліги, в якому донецький «Шахтар» впевнено переміг «Дніпро-1».

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!