Кінознавці Гарвардського університету вивчатимуть фільми Параджанова

3172 0
Гарвардський університет включив дві стрічки Сергія ‪Параджанов‬а до списку обов’язкових для перегляду претендентам на кандидатський ступінь у кінознавстві.
фото: ukrkino.com.ua, dyskurs.com.ua, verchovyna.at.ua, uaonlinefilms.com

фото: ukrkino.com.ua, dyskurs.com.ua, verchovyna.at.ua, uaonlinefilms.com

«Гарвардський університет включив дві стрічки Сергія ‪Параджанова – «Тіні забутих предків» і «Колір граната» до списку обов’язкових для перегляду претендентам на кандидатський ступінь у кінознавстві», – йдеться у повідомленні Maidan Press Center.

Загальний список складається з 800 найкращих в історії світового кіно художніх і документальних стрічок.

Читайте також: Школу мистецтв Єльського університету очолола українка

Довідка. «Тіні забутих предків» – український художній фільм режисера Сергія Параджанова, відзнятий у 1964 році на кіностудії «Київська кіностудія художніх фільмів ім. О. Довженка», екранізація однойменної повісті Михайла Коцюбинського. Зйомки фільму здійснювалися в справжніх гуцульських хатах та околицях села Криворівня Верховинського району Івано-Франківської області. Саме тут Михайло Коцюбинський написав свою повість.

«Колір граната» – поетична кінопритча Сергія Параджанова про вірменського поета Саят-Нова, знята у 1968 році на кіностудії «Арменфільм». Авторська назва – «Саят-Нова». Фільм розбитий на кілька новел і в кожній з того чи іншого боку показане життя і ставлення до нього відомого середньовічного вірменського поета Саят-Нови. Так само глядач побачить історію кохання героя і подивиться через призму його сприйняття на релігійні та соціальні проблеми того часу.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!