Колектив Західноукраїнського дитячого центру називає затримання головного лікаря дискредитацією закладу

5176 0
Лікарі ЗУСДМЦ висловлюють недовіру до звинувачень Андрія Синюти у хабарництві.
Фото: zusdmc.lviv.ua

Фото: zusdmc.lviv.ua

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медцентрі відреагували на затримання головного лікаря закладу Андрія Синюти у справі хабарництва. Про це ідеться у колективному зверненні працівників Центру, оприлюдненому сьогодні, 27 грудня.

Читайте також: Мрія про велике. Навіщо у Львові хочуть об'єднати Охматдит і Чорнобильську лікарню

«Колектив обурений фактом затримання правоохоронними органами директора нашого центру Андрія Синюти. Воно спрямоване на дискредитацію людини та Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру», – ідеться у зверненні.

Також медики висловили беззастережну довіру до керівника і недовіру будь-яким звинуваченням на його адресу.

Андрій Синюта, дитячий хірург, працював головним лікарем ЗУСДМЦ із квітня 2011 року, його обрав і рекомендував до призначення трудовий колектив закладу. А із квітня 2018 року він через конкурс призначений директором Центру.

Нагадаємо, у прокуратурі Львівської області повідомили, що Андрія Синюту затримали на хабарі від керівництва фірми, що хотіла домовитись про вигідні умови на медичних тендерах.

Читайте також: Хто і за скільки орендуватиме приміщення онкополіклініки на Єфремова у Львові. Результати конкурсу

Правоохоронці заявили про корупційну схему, що діє у 10-ти медзакладах Львова.

Додамо, у вересні стало відомо, що у Львові хочуть реорганізувати дитячу обласну клінічну лікарню «Охматдит» через приєднання її до ЗУСДМЦ. Це, пояснювала тодішня очільниця Департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак, допоможе обом закладам вдало перейти на нову систему фінансування від НСЗУ, що має запрацювати у квітні 2020 року, а також посилити склад фахівців обох медзакладів. Утім, деякі львівські активісти виступили проти, аргументуючи тим, що влада хоче продати приміщення «Охматдиту». Тоді Ірина Микичак говорила, що «Охматдит» працюватиме у своєму приміщенні доти, доки у Львові не збудують нову сучасну дитячу лікарню. Так само про гарантії персоналу говорили депутати і чиновники ЛОР, проте питання реорганізації зупинили, а ексголова Львівщини Маркіян Мальський звільнив з посади Ірину Микичак.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!