У Львові безкоштовно лікуватимуть пацієнтів з генетичним захворюванням інноваційними ліками

856 0
Терапія цими ліками досить дороговартісна – близько 300 тис. доларів на рік на особу.
фото умовне

фото умовне

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі у Львові вперше в Україні розпочали лікування пацієнтів з муковісцидозом інноваційними ліками – модуляторами хлорного каналу. Про це повідомила пресслужба ЛОВА. 

Як розповідають у Центрі, терапія модуляторами досить дороговартісна – близько 300 тис. дол на рік для одного пацієнта. Проте українські пацієнти отримуватимуть ліки безкоштовно. Комбінований лікарський препарат як доброчинну допомогу від виробника ліків передали медзакладу представники благодійного фонду Direct Relief.

Читайте також: У лікарні Львова стартує пілотний проєкт для лікування пацієнтів з рідкісним генетичним захворюванням 

Перший транш допомоги забезпечить піврічну потребу у препараті пацієнтів дитячого та дорослого Центрів муковісцидозу у Львові. Проєкт охопить дітей від 6 років і дорослих з МВ з певним типом мутації генів. Відома біотехнологічна компанія-виробник планує зробити цю програму допомоги пожиттєвою.

«Старт масштабного проєкту є свідченням зусиль багатьох людей та організацій. Завдяки цьому зараз ми маємо унікальну можливість лікувати та суттєво покращувати якість життя людям з таким діагнозом», – зазначає керівниця Центру МВ Людмила Бобер.

Вона також додала, що застосування модуляторів дозволить зменшити ризики бактеріальних ускладнень та кількість госпіталізацій, зупинити прогресування незворотніх змін у легенях.

Читайте також: У Львові відкрили амбулаторію Клініки дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку

Для довідки

Муковісцидоз – це рідкісний, прогресуючий, небезпечний для життя стан, який призводить до утворення густого слизу, що вражає легені, печінку, шлунково-кишковий тракт (ШКТ), пазухи носа, потові залози, підшлункову залозу та репродуктивну систему.

У Центрі муковісцидозу Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру спостерігаються близько 200 пацієнтів з діагнозом муковісцидоз з усієї України, з них 60 – зі Львова та Львівської області. Ще 30 спостерігаються у дорослому Центрі. Майже усі дорослі пацієнти – вихованці ЗУСДМЦ.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!