Львівське АТП-1 не збирається продавати автобуси-«гармошки», куплені до Євро-2012

5408 0
Львів’ян обурила інформація комісії інженерного господарства, транспорту і зв’язку ЛМР про продаж автобусів, яким лише 10 років.
Фото: Комісія інженерного господарства, транспорту і зв’язку ЛМР / Facebook

Фото: Комісія інженерного господарства, транспорту і зв’язку ЛМР / Facebook

Львівське комунальне АТП-1 не планує продавати п'ять автобусів-«гармошок» виробництва Львівського автобусного заводу, які придбало у 2009 році.

Інформація про можливий їхній продаж опублікували сьогодні, 14 березня, на сторінці комісії інженерного господарства, транспорту і зв’язку ЛМР у Facebook.

«Маємо п’ять великих "гармошок", які стоять без діла. Раніше ці автобуси їздили на маршруті 4а. Тепер Сихів і центр з'єднали трамваєм, то ж "гармошки" залишилися на стоянці АТП-1. За словами Ореста Хамули, зроблять оцінку транспорту, аби продати ці машини. Усі вони робочі, але потребують ремонту, подекуди капітального», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Львів отримає 100 нових автобусів у 2020 році

Як пояснили у АТП, продавати планують лише ті автобуси, які не придатні до експлуатації та прослужили 15-20 років. Автобуси ЛАЗ же придбали у 2009 році, тож їхній вік не перевищує десяти років.

«Готуємо до продажу лише стару техніку, яка вже відпрацювала понад 15-20 років і яку неможливо відремонтувати через відсутність сертифікованих запчастин. Продаж відбуватиметься із дотриманням усіх процедур та після відповідного рішення Львівської міської ради», – каже директор ЛК АТП №1 Орест Хамула.

Автобуси-«гармошки» курсують на маршруті №4 у день запуску трамвая на Сихів у листопаді 2016 року

Справні автобуси обіцяють відремонтувати та випустити на маршрути після запуску всіх нових автобусів великого класу, які АТП придбало торік. 

Як уточнила у коментарі Tvoemisto.tv речниця АТП-1 Ірина Рєвунова, вартість ремонту автобусів ще прораховують. На які саме маршрути можуть знову поїхати «гармошки», поки що не вказують.

«Автобусам необхідно провести капітальний ремонт і випустити на маршрут №3а, наприклад. Вони ще не вичерпали свій ресурс і їздили максимум шість років. Їх ще можна ставити на підмінні маршрути під час ремонту колій чи тролейбусних ліній. Наприклад, коли закриють на ремонт площу Франка або вулицю Княгині Ольги ці автобуси могли б перевезти стільки ж пасажирів, скільки трамвай TatraKT4 – близько 170 людей», – каже в коментарі Tvoemisto.tv львівський урбан-активіст Дем’ян Данилюк.

Читайте також: На які маршрути варто випустити нові автобуси у Львові

Додаом, що автобуси City-ЛАЗ А292Д1 придбали у 2009 році. Вартість одного автобуса становила 2,3 млн гривень. Вони працювали на пільговому маршруті №5 та сполучали Сихів з центром Львова, а згодом курсували на маршруті №4а також між Сиховом та центром.

Вікторія Ейсмунт

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!