Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

3038 0
Медіа-хаб «Твоє місто» радить, що варто робити у Львові у вихідні перед Днем святого Миколая
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 16 грудня, на 18:00 запрошує на фольк оперу-балет «Коли цвіте папороть».

Фольк опера-балет «Коли цвіте папороть» Євгена Станковича – явище в музиці унікальне і за жанром, і за сценічною історією. Твір був написаний у 1977 році, але ніколи не мав повного сценічного втілення.

У цій новаторській виставі нема традиційного сюжету, звичних для опер арій, дуетів. У першій дії заглянемо в барвисті часи язичництва, коли формувалася прадавня культура українського народу в єднанні людини й природи; у другій – відчуємо у наші бурхливі дні з відлунням війни, з героїкою, навіяною спогадами про  волелюбне козацтво, з тривогою про загрозу можливої майбутньої катастрофи.

Тривалість: 120 хв.

Віковий ценз: 16+

Вартість квитків: 150-500 грн.

 

17 грудня у Театрі імені Марії Заньковецької (проспект Свободи, 26) о 12:00 та 14:00 ставитимуть виставу «По щучому велінню».

Жили-були... в тридесятому королівстві, за горами високими та морями глибокими наші герої. Жили не тужили, пісні співали та байки складали, а ще рибу ловили.

От зловили Щуку. Щучка та була не проста, а чарівна: говорила-балакала, сміялася та плакала, ще й виконувала бажання та усілякі завдання.

Ось і наші герої ради в неї питали, бо напевне вони знали, що розумниця все скаже, вирішить усе.

Ця вистава нагадає дорослим про дитинство, а дітлахам відкриє двері у світ Чарівної казки, яка завжди жила поруч. Тепла та кумедна історія на всі випадки життя. Історія, яка пройшовши крізь роки, не тільки стала класикою, але й перетворилася на частинку затишного домашнього вогника.

Тривалість: 1 година.

Вартість квитків: 40 грн.

Читайте також: День святого Миколая у Львові: куди піти з дитиною

Музика

16 грудня (у суботу) о 17:00 Художньо-меморіальний музей Олекси Новаківського (вул. Листопадового Чину, 11) запрошує на  концерт «Романтична класика для фортепіано та струнних» та кураторську екскурсію.

Отож, серед символіко-експресивних полотен Олекси Новаківського у майстерні митця , студенти та викладачі Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка виконають музичні твори відомих австрійських композиторів.

У програмі:

Йозеф Гайдн. Соната для фортепіано cis moll

Ганс Кьослєр. Тріо-сюїта для скрипки, альта та фортепіано

Михайло Крижанівський, скрипка

Теодор Крижанівський, альт

Анжеліка Коваленко, фортепіано

Художній керівник - Габріела Асталош, старший викладач кафедри камерного ансамблю та квартету Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка.

Познайомитись із творчістю визначного українського художника і педагога Олекси Новаківського під час екскурсії, яку проведе завідувач Художньо-меморіального музею  Ірина Різун.

Вхідний квиток: 20 грн.

 

Львівська обласна філармонія (вул Чайковського 7) у суботу та неділю неділю, 16-17 грудня на 10:00  кличе на прослуховування на Всеукраїнський конкурс молодих вокалістів імені Василя Сліпака

 

Читайте також: Як Львів святкуватиме Новий рік та Різдво. Програма

Кіно

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на  мультфільм «Коко».

Події мультфільму розгортаються тоді, коли в Мексиці відзначається День мертвих. Всі могили на кладовищах прикрашені квітами та стрічками, а дороги освітлюються спеціальними ліхтариками та свічками. 12-річний хлопчик Мігель дуже хоче займатися музикою. Але в їхній родині така діяльність вважається прокляттям і йому на роду написано стати шевцем. Тільки один день в році зв'язок зі світом мертвих стає можливим і хлопчик спробує дізнатися у своїх предків те, що його хвилює найбільше – чи зможе він стати справжнім музикантом.

Мультфільм «Коко» створений режисером і сценаристом Лі Анкрічем. Ідея сюжету була озвучена ще в 2010 році. З тих пір команда мультиплікаторів студії Pixar кілька разів відвідувала Мексику, щоб ближче познайомитися з традиціями святкування Дня мертвих. Незвичне для нашої культури свято відзначається в цих краях більше 3000 років. Родичів, що пішли на той світ, поминають у веселій легкій атмосфері, роблячи акцент на радісних та найсвітліших спогадах про них.

Перед мультфільмом демонструватимуть короткометражний фільм «Крижане серце: Різдво з Олафом», тривалістю 22 хвилини.

Час сеансів у суботу та неділю  CINETECH+, 3D (10:15, 16:20)

Вартість квитків: 75-135 грн.

 

Читайте також: Книжка під подушку. Вісім ідей для подарунків від львівських видавництв

 

У кінотеатрі «Копернік» (вул. Коперніка, 9) планується велике зимове свято. Демонструватимуть 7 найкращих – на думку критиків та глядачів з усього світу – кінострічок XXI сторіччя. Тут Мішель Гондрі, і Девід Кроненберг, і Пол Томас Андерсон, і Александр Пейн, і Енг Лі, і ще декілька чудових режисерів.

Програма на вихідні:

16 грудня, субота, 19:00 – «Нафта» П. Т. Андерсона

17 грудня, неділя, 19:00 – «Вічне сяйво чистого розуму» М. Ґондрі

Вартість квитка на один фільм фестивалю:40 гривень.

Абонемент на всі покази фестивалю: 200 гривень.

Усі фільми фестивалю в українському перекладі.

Виставки                                                                                    

Напередодні новорічних свят львівський клуб лялькарів LADin Club запрошує у кав'ярню- галерею «Штука» (вул. Котлярська, 8) на нову виставку «Лялькові сузір'я». Експозицію можна буде оглянути щодня з 10:00 до 22:00 до 31 грудня.

Очікування найсприятливіших зіркових прогнозів на прийдешній рік, правдива і дещо іронічна характеристика знаків зодіаку втілена в тринадцяти лялькових композиціях. У більшості випадків лялькарі обирали власний знак зодіаку, отже роботи можна вважати автопортретами. На афіші виставки найзагадковіший тринадцятий знак зодіаку - змієносець.

Серед авторів-лялькарів: Оксана Весна, Олена Цілуйко, Катерина Кирилова, Олександра Лозинська-Ярошевич, Наталія Чубина, Ольга Черних, Мілена Коломієць, Лідія Гринько, Ольга Ткач, Ольга Будіщева, Катерина Акімова, Юлія Герасимато, Олена Леманн та Анастасія Копил

 

Читайте також: Сьогодні відкриють Зимову резиденцію Львова. Програма

 

Музей ідей (вул. Валова, 18а) до 21 грудня запрошує на виставку Наді Зоре «Розфарбовані думки».

Розфарбовані думки – виставка , яку хорватська художниця Надя Зоре представила публіці вперше в місті Новаля, що на острові Паг. ЇЇ особистість на перший огляд, здається, наділена запальним далматинським темпераментом, але коли ми знайомимось з нею ближче – бачимо, що Надя по своїй природі інтроверт, тому свій талант і свої творчі роботи скромно і навіть егоїстично приховувала від широкої публіки, насолоджуючись своїм натхненням і творчістю на самоті.

Мистецька галерея «Зелена Канапа» (вул. Вірменська, 7) до 17 грудня триватиме виставка фотопроекту Інни Шинкаренко «Чоловік про жінку».

Інна Шинкаренко зуміла зацікавити взяти участь у фото сесії професійно успішних, мужніх чоловіків, відомих львів’ян та киян, яких обирала сама, користуючись особистим авторським критерієм фотомитця та психолога. Так само як минулого разу чоловіки фотографувалися двічі. Першого разу проявляючи свою маскулінність. А другого разу, демонструючи свої погляди і думки про жіноцтво, проявляючи свою емпатію до фемінності, шукаючи жіноче в собі.

 

Українське мистецтво ХХ ст. Відділ НМЛ ім. Андрея Шептицького (вул. Драгоманова, 42) до 21 січня запрошує на виставку «Алла Горська: душа українського шістдесятництва».

Виставка однієї з найяскравіших особистостей українського мистецтва ХХ ст. 60-ті роки стали для художниці найбільш напруженими. Великі сподівання й такі ж великі втрати, рішучий потяг до боротьби попри тиск будь-яких обставин — усе відобразилось в графічних, а згодом і монументальних творах художниці.

До експозиції увійде понад 30 творів, створених впродовж цього десятиліття. Серед них портрети видатних діячів української культури: Т. Шевченка, Б. Антоненка-Давидовича, А. Петрицького, ; роботи, присвячені сучасникам Горської: В. Стусу, І. Світличному, І. Драчу, В.Симоненку; ескізи до художнього оформлення вистав «Ніж у сонці», «Правда й кривда», «Отак загинув Гуска»; ескіз обкладинки збірки поезій Л. Костенко «Зоряний інтеграл».

Вперше у Львові будуть представлені роботи, виконані в техніці дерев’яної мозаїки, що належать до другої половини 1960-х років.

 

До 25 грудня варто побачити виставку Ромка Зілінка «Такі святі, такі близькі» у галереї сучасного сакрального мистецтва «IconArt» (вул. Вірменська, 26).

Кожне ім’я відкриває перед уявою нову історію з минулого, а кожна історія оживає в християнських образах, відтворених художниками на стінах будинків та храмів, на сторінках манускриптів та стародруків, на дошках та полотнах, немов на знимках. Коли ті «знимки» з’являються у просторі дому? Важко точно сказати. Адже вже в помешканнях перших християн побутували образи, які захищали від злого… (c) Марія Цимбаліста

Вхід вільний.

 

Читайте також: Парк сімейного відпочинку. Яким буде Шевченківський гай через 10 років

До Дня святого Миколая

На Казкове Свято Миколая 17 грудня в Центрі Шептицького (Козельницька, 2а) о 13:30 запрошують усіх охочих з дітками поринути в атмосферу казки та здійснення мрій. На вас чекають: лялькова вистава для дітей «Чарівна ніч», презентація видавництва «Terra Incognita» та книги «У країні сирних коників», Святий Миколай та його помічники з подарунками, цікаві майстер класи.

Діти та їхні батьки зможуть спробувати себе у різноманітних творчих майстер класах:

- виготовлення новорічних прикрас з соломи

- створення аплікації - казкові ангелята з листом до Миколая

- виготовлення сирних коників

- розпис імбирних пряників.

 

В переддень свята Миколая, 17 грудня з 12 до 17 у приміщенні дитячого садочку Bright Preschool/Яскрава доШкола (вул. Запорізька, 25 Новий Львів )  батьків та дітей запрошують на Благодійний святковий ярмарок корисних та цікавих подарунків.

Купуючи хенд-мейд подарунки на нашому ярмарку, Ви:

1. підтримуєте українського виробника

2. отримуєте справді якісні та іноді взагалі унікальні дизайнерські речі

3. одночасно долучаєтеся до неймовірно доброї справи

Цілу неділю можна буде придбати неймовірно душевні подарунки: прикраси, іграшки, ексклюзивний одяг, косметику, книги та багато іншого.

У програмі також:

•        Найрізноманітніші майстер-класи для дітей та батьків

•        Тиха кімната для найменших

•        Благодійний кафетерій із смачною випічкою та напоями

•        Барбекю та глінтвейн у нашому дворику

•        Правильні дитячі книги та розвиваючі ігри

•        Святкова музика і настрій :)

•        І звичайно смачна кава для батьків ;)

Вхід - 100 грн з особи (благодійний внесок). Діти безкоштовно.

Під час свята проводитиметься збір коштів на медобладнання для онковідділень Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр (Чорнобильської дитячої лікарні) в межах проекту ІТ-Миколай.

 

Свято Миколая у Домі Франка (вул. Івана Франка, 150-152) триватиме з 14:00 до 16:00 . Це – драматичний образок Івана Франка, адаптований на новий лад. У ролях - юні друзі Дому Франка.

Крім вистави, відбудеться майстер-клас для дітей від Софії Роси-Лаврентій «Духмяний Миколайчик» дітки розмальовуватимуть медові пряники у формі Чудотворця.

Вхідний квиток: 80 грн (витратні матеріали для майстер-класу та подарунок від св. Миколая)

Попередній запис за телефоном: 096-15-84-606

 

Поки морозець, сніжить і ожеледиця, на Зимове свято запрошують у Сенсотеку (вул. Самчука, 22) о 16:00 на чай з солодощами, цікаві майстер-класи, багато музики й теплу сенсотечну атмосферу.

Запрошують діток та дорослих, безкоштовно та інклюзивно!

 

В Опері Пасаж (проспект Свободи, 27) у неділю з 14:00 на 4 поверсі триватиме Сальса на Миколая.

На вас чекатимуть запальні ритми ,приємні партнерки і драйвові партнери.

До уваги святковий реквізит(капелюшки ,парео) в яких можна потанцювати і зробити класні фото. Все це і вхід –безкоштовно.

Нові треки, гарний настрій, а також лотерейка Передбачень на на 2018.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!