Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2237 0
Медіа-хаб «Твоє місто» радить, чим зайнятися у Львові найближчими вихідними.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

Театр

Вистава «Калігула» у Львівському академічному драматичному театрі ім. Лесі Українки


Керовані бажаннями, люди, рано чи пізно, опиняються в ситуації коли бажане стає неможливим з різних причин. І саме тут свобода стає небезпечною. В ситуації усвідомлення абсолютної самотності, керуючись абсурдним бажанням неможливого, людина стає здатною на все.

Суспільство приречене. Краса не рятує. Любов – всього лиш інструмент для маніпуляцій. Все, що залишилось від цивілізації та культури – порожні форми. Чи зможемо ми знайти новий зміст?

Пауза між нотами за п’єсою Альбера Камю. Для глядачів 16+;

Коли: 17 лютого 2018, 19:00 год.;

Адреса: вул. Городоцька, 36;

Вартість квитків: 80-150 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Вистава «Веселі ведмежата» у Львівському академічному театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки»

Чого тільки не виробляють ці кумедні ведмежата Топ і Топочка. Та найбільше захоплення у малечі викликають мильні бульбашки, що їх ведмежата вправно пускають до залу. «А як ляльки можуть їсти вермішель?» – дивується дітвора.

Творці вистави намагаються у звичному знайти незвичне, дофантазувати у виставі те, чого немає в п’єсі, дивувати і тішити свого глядача.

Веселе музичне оформлення, чарівні ляльки, цікавий одяг сцени – все підкреслює емоційне сприйняття маленьких глядачів.

Коли: 17 лютого 2018, 12:00, 14:00 год.;

Адреса: вул. Фредра, 6;

Вартість квитків: 40 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Вистава «Крила ангела» у Першому театрі для дітей та юнацтва

Вистава про всеосяжну любов, про близькість людей, світів, сердець. Це внутрішній монолог жінки, яка любила і втратила. Вистава про ілюзії, перевтілення та про щиросердну силу здатну проникати в простір і час.

В кожного із нас своя історія, кожен із нас переживає певні етапи і періоди у житті теж по-своєму. Ще одна цікава і дуже глибока історія людини і її кохання обрамлена у жанр театральної імпровізації, за допомогою якого ви зможете побачити перевтілення людини на сцені.

Під час вистави ви станете учасником чайної церемонії, що допоможе вам проникнути та відчути цю історію ще глибше. У виставі є все – світи, люди, життя, смерть та найпрекрасніша елегія створена людиною.

Коли: 17 лютого, 19:00 год.;

Адреса: вул. Гнатюка, 11;

Вартість квитків: 70 грн;

Придбати квитки можна за посиланням або в касі театру.

Музика


Концерт «Бельканто. Тетяна Журавель» у Львівському органному залі

Бельканто – «прекрасний спів» – це коли неможливе стає можливим! Блискучий, легкий і витончений стиль співу, надзвичайно віртуозний, емоційно насичений, бездоганно плавний! Чаруюче бельканто завоювало любов багатьох, і зокрема, любов багатьох великих композиторів. Воно бере початок від зародження італійської опери Монтеверді й невпинно розвивається у Скарлятті, Доніцетті, Верді, Пуччіні, Масканьї та інших крізь віки й аж до сьогодні.

Солістка Київського національного академічного театру оперети Тетяна Журавель під акомпанемент Наталії Королько виконуватиме твори Юрія Мейтуса на слова Павла Тичини та Максима Рильського.

Коли: 17 лютого 2018, 18:00 год.;

Адреса: вул. Степана Бандери, 8;

Вартість квитків: 50-120 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.


Органний ланч-концерт у Львівському органному залі

Ігор Сікорський – юний органіст, вивчає органне ремесло у Кракові. Брав участь в ІV конкурсі органної музики у місті Красноброди (Польща), де отримав диплом за найкраще виконання музичного твору польського композитора. Ігор влаштує справжню прогулянку часом «очима» органу – від бароко до наших днів.

Коли: 18 лютого 2018, 14:30 год.;

Адреса: вул. Степана Бандери, 8;

Вартість квитків: 50 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.

Кіно

Фільм «Темні часи» у кінотеатрі «Планета Кіно/Forum»

Друга світова війна розпочалася кілька місяців тому. Уряди європейських країн, приголомшені неочікуваною агресією, не мали сил на гідний спротив. Багатьом вбачається очевидним, що наступною захопленою країною стане Великобританія. 10 травня 1940 року король Георг VI призначає прем’єр-міністром Вінстона Черчилля (Ґері Олдмен). Це призначення змінило не лише стан справ у королівстві, а й хід історії.

Драма «Темні часи» заснована на реальних подіях та розповідає про діяльність Вінстона Черчилля у роки війни. У 2015 році студія Working Title Films придбала сценарій Ентоні МакКартена («Всесвіт Стівена Хокінга») та розпочала роботу над проектом. Режисуру довірили Джо Райту. Головну роль виконав Ґарі Олдмен.

Аби бути на екрані максимально схожим на свого героя, актор провів у кріслі гримерів близько 200 годин. Для актора Джона Херта проект став останнім, у якому він погодився взяти участь. Херт помер від раку працюючи над фільмом. Його місце на знімальному майданчику зайняв Рональд Пікап.

Коли: 17 та 18 лютого 2018, 19:10 год.;

Адреса: вул. Під Дубом, 7а;

Вартість квитків: 125 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.


Фільм «Джуманджі: Поклик джунглів» у 3D у кінотеатрі «Multiplex / Victoria Gardens»

Чотири абсолютно різні підлітки опиняються всередині гри «Джуманджі» – тепер на кожному кроці їм доведеться рятуватися та оминати загрози. Для того, щоб пройти гру і залишитися в живих, підлітки перевтілюються у персонажів «Джуманджі» – сором'язливий Спенсер стає сильним і відважним дослідником, брутальний Фридж – невправним коротуном, модниця Беттані опиняється у тілі професора, а незграба Марта перетворюється на спритну амазонку. Друзі змушені прийняти свої нові ролі і стати переможцями у грі, сповненій пасток, хитрих загадок, сутичок з дикими звірами і страхіть небезпечних джунглів.

Коли: 17, 18 лютого, 12:10 год.;

Адреса: вул. Кульпарківська, 226а;

Вартість квитків: 140 грн;

Придбати квитки можна за посиланням.

Виставки

Фотовиставка «Братва» у Львівському музеї історії  релігії

Ім’я російського художника, педагога, журналіста, куратора у галузі сучасного мистецтва Василя Мельниченка добре відоме мешканцям Омська (Росія). Кожен із його проектів був присвячений наболілим темам із життя Росії і зазвичай наштовхувався на різку критику з боку влади. Так склалося наприкінці 2014 року з виставкою «Братва» – світлини заборонили експонувати в Омському музеї «мистецтвознавці ФСБ і міліції». Проте виставка «Братва» не перестала існувати: її двічі представляли у містах Німеччини. Тепер виставка приїхала у Львів.

Коли: 02 лютого 2018-25 березня 2018, 10:00-18:00 год.;

Адреса: пл. Музейна, 1;

Придбати квитки можна на місці.

 

Виставка Ярослави Ткачук «Лабіринт» у Галереї сучасного сакрального мистецтва «IconArt»

Лабіринти-Схеми оточують і творять наш світ. Усі комунікаційні системи, способи передачі та зберігання інформації, Інтернет-мережі, транспортні мережі, зрештою, робота мозку й наші думки – це також своєрідний лабіринт.

Авторка презентує свої роботи у вигляді QR-кодів та запрошує до власного лабіринту творів, історій, думок та переживань.

Коли: 13 лютого 2018-7 березня 2018;

Адреса: вул. Вірменська, 26.

 

Арт-текстиль у галереї «Пори року»

Виражальні засоби сучасного художнього текстилю, які збагатили палітру формотворення та фактурно-пластичних можливостей дедалі більше привертають увагу сучасних художників. Текстиль як матеріал дає колосальні можливості для творчого експерименту. Базуючись на глибинних традиціях.

Львівської Школи текстилю, художники створюють надзвичайно цікаві, концептуальні та естетично довершені твори.

Експозицію виставки сформують роботи, виконані студентами, випускниками та викладачами кафедри художнього текстилю Львівської національної академії мистецтв у найрізноманітніших техніках. Жанрове різноманіття представлених творів охоплює всі рівні: тематичні, формотворчі, орнаментальні, технологічні та втілює ідею самодостатності художньої творчості в текстилі. Роботи в експозиції сповнені глибокої емоційності та надзвичайної образної виразності.

Коли: 17, 18 лютого 2018, 10:00-18:00 год.;

Адреса: вул. Вірменська, 23;

Придбати квитки можна на місці.

Інші події

Святкування Китайського нового року у Львові

На площі Ринок у Львові з 15 до 18 лютого відбудеться святкове дійство на честь Китайського нового року. Львів’яни побачать ходу «живих» драконів, лазерне шоу, online-трансляцію на великому екрані з найбільших міст Китаю.

Передбачається встановлення  символу китайського нового року, жовтої собаки, на площі перед Львівською оперою та встановлення всеукраїнського рекорду на найбільший ієрогліф. Усі охочі зможуть скуштувати китайську традиційну їжу та почастуватися китайським живим пивом, відвідавши фуд-корт китайської кулінарії на пл. Ринок.

Коли: 15-18 лютого 2018;

Адреса: центр Львова.


Вранішня кава з Мартою Троцюк в галереї «Дзиґа»

Львів'янам та гостям нашого міста випаде чудова нагода випити вранішньої кави та неформально поспілкуватись з надихаючими людьми, які живуть поруч з нами.

Учасники просять заповнити форму для реєстрації.

Зустріч організовує ГО «Фундація регіональних ініціатив».

Коли: 17 лютого, 11:00 год.;

Адреса: вул. Вірменська, 35;

Вхід безкоштовний.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!