Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1938 0
Медіа-хаб «Твоє місто» радить, чим зайнятися у Львові під час найближчих вихідних.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

Театр

Вистава «Раптом минулого літа» у Львівському академічному театрі ім. Леся Курбаса

П’єса «Раптом минулого літа» чи не найбільш радикальний текст Теннессі Вільямса. Режисер вистави, американець Ніл Флекмен, зміщує акцент з психологічного автопортрету драматурга, на постать Кетрін Голлі, прототипом якої є сестра автора. Тендітна дівчина, яку одні хочуть використати, а інші просто ліквідувати, цілковито позбавлена свободи і прав та має лише один спосіб зберегти те, що їй залишили від життя – збрехати. Але тільки сказавши правду вона може утвердити себе.

Коли: 24 березня 2018, 19:00

Адреса: вул. Леся Курбаса, 3

Вартість квитків: 80-150 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Прем’єра вистави «Боженька» у Театрі Лесі

Вистава про політичні маніпуляції та спекуляції на релігійних почуттях. Щоб нікого не образити – дія перенесена в ліс і розгортається серед звірят. Але ніщо людське їм не чуже: домінування та експлуатація, анархізм, сексуальні субкультури, квазірелігійні переконання, численні страхи.

Страх іншості, страх правди, страх пізнання, страх бути собою, страх любити. Страх змушує ховатись. Страх змушує мовчати. Однак, найкраща зброя проти страху – це сміх. Тому ми називаємо це комедією і запрошуємо сміятись разом з нами – чим голосніше, тим краще.

Коли: 24 та 25 березня 2018, 19:00

Адреса: вул. Городоцька, 36

Вартість квитків: 80-150 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Вистава «Шаріка» у театрі ім. Марії Заньковецької

«Шаріка» – це романтична оперета, яка була вперше показана львівським глядачам ще у грудні 1995 року. Оперету ставили ще й до і під час Другої світової війни у Станіславові. В 1943 році сталась трагічна подія, коли під час однієї з вистав, загін гестапівців арештував майже увесь склад проводу ОУН. Вистава переносить глядача у світ музики, життя січових стрільців, які були не тільки мужніми, завзятими, але й високодуховними людьми.

Коли: 25 березня 2018, 18:00

Адреса: вул. Лесі Українки, 1

Вартість квитків: 40-150 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Музика

Концерт «Блюз & джаз. Simply the best» у Львівській обласній філармонії

Блюз і джаз – це музика свободи та імпровізації. У супроводі оркестру виступлять: харизматичний і вражаючий підкорювач жіночих сердець, фіналіст шоу «Голос країни» – Аніс, українські співачки – заслужена артистка України Маріанна Лаба, авторка численних хітових проектів – Наталя Грановська.

Тільки найкраще, тільки улюблене – Луї Армстронг, Рей Чарлз, Ніна Сімон, Джо Кокер, і, звичайно, Тіна Тернер, пристрасний голос якої колись запевнив нас раз і назавжди, що ти – simply the best.

Хіти епохи 60-70-х, американські ритми і сучасні композиції у джазових обробках – найкраще зізнання в коханні You are so beautiful, гімн феміністських рухів I will survive, культовий хіт Let my people go, з перших нот знайомі Smoke gets in your eyes, Unchain my heart, енергійні Hit the road Jack й Simply the best та інші.

Коли: 25 березня 2018, 19:00

Адреса: вул. Чайковського, 7

Вартість квитків: 80-290 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Концерт Postman у музеї Івана Франка

Postman – альтер-его і сольний акустичний проект вокаліста групи 5 Vymir Костянтина Почтаря – автор і виконавець пісні «Київські Вулиці», яку вважають неофіційним гімном української столиці. У доробку музиканта два ЕР, один повноформатний альбом і понад 80 концертів в Україні та Європі. У лютому 2017 року виступ Postman відкривав київський концерт Warhaus.

Коли: 24 березня 2018, 18:00

Адреса: вул. Франка, 150-152

Вартість квитків: 60-120 грн

Телефон для довідок +38 063 263 68 30, Anaid Agadjanova.

 

Концерт гурту IAMX у Малевич: night club & concert arena

IAMX — сольний музичний проект Кріса Корнера (Chris Corner). IAMX тричі виступав на фестивалі Stare Misto у Львові. Цього разу в місті Лева сольник гурту в рамках Alive In New Light tour.

Проект виник у Великій Британії, втім сьогодні Корнер мешкає в Америці.

Коли: 24 березня 2018, 17:00

Адреса: просп. В'ячеслава Чорновола, 2

Вартість квитків: 550-1390 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Кіно

Фільм «Розкрадачка гробниць: Лара Крофт» у кінотеатрі Multiplex/Viktoria Gardens

Лара Крофт відправляється в свою першу експедицію, щоб завершити розпочате батьком археологічне дослідження і розкрити античні секрети, які в свою чергу допоможуть очистити її зганьблене ім'я. Їй доведеться боротися за виживання на схибленому на культі острові, застосовуючи всю свою вправність, силу і зброю.

Коли: 24 та 25 березня о 14:20, 16:40, 19:00, 21:20, 23:40

Адреса: вул. Кульпарківська, 226 А

Вартість квитків: 75-140 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Фільм «Молодий Франкенштейн» у кінотеатрі «Копернік»

Молодий доктор Фредерік Франкентшейн, онук Віктора Франкенштейна, що неймовірно соромиться своїх родинних зв'язків зі знаменитим бароном, відправляється в Трансільванію, щоб вступити у володіння замком, залишеним дідом йому в спадщину.

Довгі роки впевнений, що робота його дідуся — цілковита дурниця, Фредерік знаходить у замку книгу, у якій божевільний доктор описував свої експерименти зі знаменитим монстром. Уважно вивчивши їх, він різко змінює свою думку. Показ фільму у рамка фестивалю класичних комедій.

Коли: 24 березня о 19:00

Адреса: вул. Коперника, 9

Вартість квитків: 40-80 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

 

Лондонський міжнародний фестиваль анімації у кінотеатрі «Копернік»

LIAF – це головна незалежна анімаційна подія Європи, яка показує сюреалістичні та найнеочікуваніші історії життя. Глядач матиме змогу познайомитися ближче із якісною і незалежною анімацією, яка вже встигла зібрати свої нагороди у багатьох країнах світу.

Коли: 24 та 25 березня 2018, 15:30

Адреса: вул. Коперника, 9

Вартість квитків: 40-80 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Виставки

Виставка «Бойчук●ІЗМ●» у Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького

«Бойчук●ІЗМ●» – це не просто чергова виставка творів Михайла Бойчука та його школи, а спроба самоосмислити і переосмислити саме його явище, ревіталізувати яскраве українське мистецтво в свідомості сучасників. Саме тому виставка не носить аскети академічної назви. Звертаючись до різних стилів та напрямків у мистецтві, ми можемо збагнути, що сучасний митець та поціновувач може творити і захоплюватися бароко, імпресіонізмом, кубізмом та ін. і створювати його сучасні нео- прояви, що масово і відбувається. Проте, сьогодні можна творити лише в ключі неовізантизму, але не бойчукізму, як одного із мистецьких «-ізмів», бо повернутися в час школи Михайла Бойчука і стати її прямим учасником ми вже ніколи не зможемо. Ми можемо лише успадкувати неовізантизм «вжитися» в нього, наче в нео-прерафаелітів. І в цьому парадокс.

Коли: 13 березня 2018 - 03 травня 2018

Адреса: вул. Стефаника, 3

Придбати квитки можна на місці.

 

Виставка «Михайло Фіголь. Малярство (1927-1999)» у відділі НМЛ ім. Андрея Шептицького

Національне відродження в Україні на початку 1990-х років спонукали художника до новаторських змін і пошуків нових виражальних засобів мистецтва. Осмислення історії власного народу знайшло відображення у численних тематичних картинах, в історичному живописі, у монументальних портретах національних героїв, а також у монументально-декоративних формах. Працював також над відтворенням пам’яток стародавнього Галича, зокрема церкви Св. Пантелеймона: реставрував фрески, відновлював та закріплював графіті на зовнішніх стінах, реконструював іконостас. Рівно ж не полишав роботи у пейзажному жанрі, який залишався панівним у його творчості, захоплювався килимарством і графікою.

Паралельно із творчим поступом розвивалася культурно-громадська діяльність митця. Передовсім він виступив ініціатором і сприяв створенню Івано-Франківського художнього музею (1980 р.), Національного музею-заповідника «Давній Галич», брав активну участь у підготовці до відзначення 1100-річчя Галича. 1999 р. художник став лауреатом премії ім. Василя Стефаника.

Життєвий і творчий шлях Михайла Фіголя, українського митця і вченого був непростим, проте дуже цікавим і наповненим різноманітними подіями. Строката вервиця життєвих епізодів насвітлює його творчу та наукову роботу додатковими відтінками.

Коли: 16 березня 2018 - 15 квітня 2018

Адреса: вул. Драгоманова, 42

Придбати квитки можна на місці.

 

Виставка Ольги Кузюри «Втрачена присутність» у Культурно-мистецькому центрі Дзиґа

Матеріальні об’єкти, що є свідченням естетичної і ментальної вибагливості епохи означують людину і дійсність, яких вже немає. Вони дозволяють дослідити гостре питання колективної пам’яті. На тлі такої змінної геополітичної мапи світу відбувся розрив тяглості органічної культурної еволюції.

Багаж інтелектуального, культурного та матеріального спадку, що мав лягти в основу нашої самоідентифікації був незворотньо понівечений. Цей символічний простір, як певна цілісність дає людині певність та своє місце в дійсності. З нашого минулого було усунуто покоління особистостей та систематично руйновано елементи ціннісної системи, що сьогодні мали бути нашим орієнтиром. Тому нам особливо складно берегти створене до нас, для нас, але не нами, і ми продовжуємо втрачати матеріальне і метафізичне.

Частинами інсталяції є відбитки  з фрагментів втрачених інтер’єрів, зруйнованих будинків і прикордонних стовпців вже неіснуючих держав… Кожен паперовий об’єкт є не лише посмертною маскою, але й документом, носієм, що фіксує присутність людини у просторі. Процеси у сучасному світі зводять нас до спільного полікультурного знаменника, деформуючи та розмиваючи межі культурної та, зрештою національної ідентичності.

Коли: 08 березня 2018 - 01 квітня 2018

Адреса: вул. Вірменська, 35

Вхід вільний

 

Андрій Бокотей. Виставка однієї композиції у Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького

Виставка однієї композиції маестро гутного скла з нагоди ювілею – професор, народний художник України, академік НАМУ Андрій Бокотей святкує своє 80-річчя.

В рамках ювілею також засновано першу премію професора Андрія Бокотея для молодих художників-склярів. Нагородження переможців відбудеться під час відкриття виставки в Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького.

Коли: 21 березня 2018 - 01 квітня 2018

Адреса: просп. Свободи, 20

Придбати квитки можна на місці.

Інші події: лекції, тренінги, вечірки

Забіг «Здорове серце»

Львів’ян запрошують взяти участь у безкоштовному забізі під назвою «Здорове серце», що відбудеться 24 березня. Захід відбудеться в рамках міжнародної практичної конференції з кардіо-реабілітації, з метою популяризації здорового способу життя.

Програма забігу:

  • 10.40 - вітальне слово професора Хуго Санера та Володимира Лучишина

  • 10:50 - розминка з Юлією Нікітіною

  • 11:00 - старт забігів на дистанції 5км та 8км

  • 11:10 - старт швидкої ходьби на дистанцію 3км

  • 11:40 - 11:50 фініш учасників всіх забігів

  • 12:00 - гарячі напої для учасників забігу

  • 12:05 - спільне фото

 

Колір забігу - червоний! Не забудьте вдягнутися саме у цей колір, щоб привернути більше уваги до активного способу життя! Зареєструватись на забіг треба за посиланням.

Коли: 24 березня 2018

Адреса: Стрийський Ринок, вул. Івана Франка, 81

 

Інтерактивна лекція «50 Відтінків Музики» у Львівській обласній філармонії

Музика щохвилини супроводжує нас у житті – в різних формах, звуках та обставинах: вона в шумі вітру, в серцебитті найдорожчої людини, в краплі дощу, в голосі твоєї дитини.

Більшість з нас вважає, що не любить чи не сприймає класичну музику, а можливо, ми боїмось визнати, що просто не розуміємо її суті.

Вона здається нам просто набором звуків, і не розуміючи, не відчуваючи її змістовного та емоційного меседжу, ми автоматично переключаємось на те, що на поверхні, буденне і зрозуміле – механічний перегляд оновлень стрічок в соціальних мережах, плани на наступні вихідні, оновлення гардеробу тощо. Давайте дамо собі шанс пізнати і зрозуміти.

Ми починаємо слухати класичну музику, закохуємося в неї назавжди, вона змінює нас з середини, роблячи наш внутрішній світ багатшим та кольоровим. Головне те, що ми в момент сприйняття музики стаємо іншими! Під час нашої зустрічі навчимось відчувати настрій, емоції, діалоги, образи, втілені в музиці – чути ПРО ЩО музика. І коли наступного разу ви прийдете на будь-який концерт, то зможете слідкувати за мелодією, фантазувати сюжети і бачити те, що хотів вкласти в ту чи іншу мелодію композитор.

Ми разом будемо експериментувати, а відтак:

  • шукати відповіді на запитання що змушує наші очі горіти і випромінювати щастя;

  • відшукаємо приховану мову ритму, мову музики;

  • навчимось бачити образи та слідкувати за сюжетом як в книзі.

Нас чекає захоплююча мандрівка від Марії Яремак. Композиторка, мультиінструменталістка, дослідниця музичної психології. Учасниця багатьох музичних фестивалів, авторка музики до перформансів, кіно, театральних вистав та художніх виставок. Консультантка мистецьких проектів, проектний менеджер міжнародної компанії Olimusic.

Коли: 25 березня 2018, 18:00

Адреса: вул. Чайковського, 7

Вартість квитків: 150 грн

Придбати квитки можна за посиланням

 

Lviv Fashion Week AW 2018 у Львові

Покази ХХІ-го сезону охоплять 4 дні, а основну платформу Міжнародного аеропорта «Львів» імені Данила Галицького буде задіяно впродовж 3 днів. Розпочнеться Lviv Fashion Week проектом ArtSpace, показами та презентаціями молодих дизайнерів, які відбудуться в арт-просторі Музейно-культурного комплексу «Львіварня».

Програма

22 березня, четвер

18:00 ArtSpace | Львіварня

19:00 Kristina Prokopiv презентація | Львіварня

20:00 Olena Levynska | Львіварня

21:00 Twins Design | Львіварня

 

23 березня, п’ятниця

18:00 – 22:00 LvivFW showroom | LWO

18:00 Muzyka&Sas ateliers | main catwalk, LWO

18:30 Мода як медіа / Лекція від Vozianov | showroom zone, LWO

19:00 DIYA | main catwalk, LWO

20:00 Zahara | main catwalk, LWO

21:00 Kateryna Karol | main catwalk, LWO

 

24 березня, субота

12:00 Дизайн менеджмент: Як побудувати бізнес у креативних індустріях / Лекція Ірини Головчак (Школа дизайну Creative) | Design House зареєструватися на лекцію

14:00 Як створити власний бренд у fashion-індустрії. Розвиток бренда. Концепція як основа бізнесу / Лекція Елеонори Нечипоренко (Designers.ua) | Design House

17:00 – 22:00 LvivFW showroom | LWO

17:00 THE LACE | main catwalk, LWO

17:30 Презентація книги Мирослава Мельника “Мода: від авангарду до япстерів” | showroom zone, LWO

18:00 Oksana Piekna | main catwalk, LWO

19:00 Eklectic (PL) | main catwalk, LWO

20:00 Piccione Piccione (IT) | main catwalk, LWO

21:00 A-LAB Milano (IT) | main catwalk, LWO

 

25 березня, неділя

12:00 Fashion-діалоги: Нестандартне використання соціальних мереж в маркетингових цілях / Модератор: Лілія Сушко | Design House зареєструватися на діалоги

14:00 Мистецтво vs мода / Лекція Марії Івасенко (Освітній центр Fast Fashion Education, Київ) | Design House

17:00 – 22:00 LvivFW showroom | LWO

17:00 K&M (PL) | main catwalk, LWO

18:00 Ivanna Yukhymchuk // Bunt | main catwalk, LWO

19:00 Couture de Fleur | main catwalk, LWO

20:00 J.Perekriostova | main catwalk, LWO

21:00 Vozianov | main catwalk, LWO

 

Коли: 22 березня 2018 - 25 березня 2018

Вартість квитків: 400-800 грн

Придбати квитки на п’ятницю, суботу та неділю можна за посиланнями

 

Zero Waste Fest до Години Землі у !FESTrepublic Club

Cаме цього дня триває Година Землі – наймасовіший екологічний рух у світі! Це фестиваль для всіх, кому небайдужа доля планети. Локальні екоініціативи, спікери, смачні наїдки, будуть також майстер-класи, Zero Waste ярмарок і навіть екологічна програма для дітей.

Коли: 24 березня 2018, 12:00

Адреса: вул. Старознесенська, 24-26

Учасників просять зареєструватись до п’ятниці, 23 березня.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!