Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2770 0
Медіа-хаб «Твоє місто» радить, чим зайнятися у Львові під час великодніх вихідних.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Музика

Передвеликодній органний концерт у Будинку органної та камерної музики

Чи може якийсь інший інструмент передати страсті Христові так, як це робить орган? Солістка Органного залу Надія Величко підготувала дуже особливий концерт напередодні Великодня. Концерт, у якому зібрані найпроникливіші християнські твори для органу: Бах, Букстегуде, Перґолезі, Дандріє.

Концерт, у якому можна почути українську духовну музику, яку дуже рідко виконують: композиції Ігоря Соневицького, Мечислава Сужиньського. Нехай

вечір Великої суботи стане часом Великої музики.

Програма:

  • С. Шейдт – Хорал «Ісус лежав в обіймах смерті»
  • Д. Букстегуде – Хоральна фантазія «До тебе взиваю, Господи…»
  • Д. Перґолезі – Дві арії зі Stabat Mater
  • Й.С. Бах – Хоральна фантазія «Христос у кайданах смерті»
  • Й.С. Бах – Хорали «До Тебе взиваю, Господи»
  • Й.С. Бах – «У спокої та радості я відходжу»
  • Й.С. Бах – Арія «Сльози, стогони” з кантати №21
  • М. Сужиньський – Імпровізація на тему «Святий Боже»
  • І. Соневицький – «Страждальна мати»
  • І. Соневицький  – «Отче наш»
  • Г. Форе – In paradisum
  • Ж.-Ф. Дандріє – Пасхальний оферторій
  • Й.С. Бах – Ш.-М. Відор – Фінальний хор зі «Страстей за Матвієм»

 

Коли: 07 квітня 2018, 19:00

Адреса: вул. Бандери, 8

Вартість квитків: 50-120 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Skovoroda Fest #8 у !FESTrepublic Club

Цього разу етно-драйв! Як завжди українське, як завжди танцювальне! Lineup: гурт ROCK-H – дадуть потужного драйву (must have на свято), DJ’s: Galytsky та інші.

Коли: 08 квітня 2018, 21:00

Адреса: вул. Старознесенська, 24-26

Вартість квитків: 130 грн

Придбати квитки можна за посиланням

Концерт Nothing But Thieves у Малевич: night club & concert arena

Nothing But Thieves – випустили свій перший альбом у 2015 році, але вже встигли побувати на розігріві у Muse, Arcade Fire і виступити в Україні на фестивалях U-Park та Atlas Weekend. Також музиканти відзняли відео в Києві. В клипі Sorry чітко видніється рідний небокрай.

Відносно назви Broken Machine альбом дуже продуманий і цілісний. Тема «зламаної машини» переноситься в релігію, політику, соціальне та особисте життя. Наприклад, I Was Just a Kid і I’m Not Made by Design задаються питанням існування Бога, натякаючи на те, що релігія – одна велика вигадка.

Сильна, багатогранна і концептуальна платівка. В цьому заслуга продюсера Майка Кроссі (Twenty One Pilots і Arctic Monkeys),

який знає свою справу і підтверджує свій статус, та безперечно заслуга самої групи, яка серйозно підійшла до роботи і уникла відомого «синдрому другого альбому».

Вже за перші тижні продажів Broken Machine злетів на друге місце в британському альбомному чарті.

Коли: 09 квітня 2018, 18:00

Адреса: просп. В'ячеслава Чорновола, 2

Вартість квитків: 490-1190 грн

Придбати квитки можна за посиланням

Кіно

Фільм «Іній» у кінотеатрі Планета Кіно

Рокас та Інґа – молода литовська пара, що зголошується пригнати вантажівку з гуманітарною допомогою до України. Але плани змінюються й вони лишаються наодинці із засніженими просторами Донбасу, шукаючи на союзників, прихисток, і наближаючись до життів, які спіткала війна. Тут вони знайомляться з журналістами, серед яких француженка (Ванесса Параді). Кожен тут шукає своєї правди. Чим ближче до лінії фронту, тим ближчими герої стають одне для одного, адже починають розуміти ціну життя під час війни.

Військову драму «Іній» зняв литовський режисер Шарунас Бартас. Сценарій було відібрано на відкритому конкурсі Державного агентства України з питань кіно, завдяки чому творча команда отримала до свого бюджету 11,48 млн.грн. Загальні витрати на картину склали майже 40 млн.грн. Основні зйомки проходили поблизу Дніпра у Синельниково, а також у Києві та наближених до зони бойових дій районах Донецької області.

Коли: 7 квітня о 17:00

Адреса: вул. Під Дубом, 7Б

Вартість квитків: 80-140 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Фільм «Мій друг - диктатор» у кінотеатрі «Копернік»

Антон Вінсент (Майкл Кейн) – диктатор однієї з країн Карибського басейну. Тетяна (Одейя Раш) – учениця старшого класу звичайної середньої школи. Після тривалої переписки вони здружилися на тлі складнощів, що виникають у кожного з них. Диктатор вирішив знайти притулок в тихій, як він думав Америці і приїхати до Тетяни. Все, що він уміє добре робити – це заколоти. Ось і навчає юну бунтарку, як почати революцію і повалити диктатуру «зіркових дівчат» в її школі.

«Мій друг – диктатор» – комедія, режисерами та сценаристами якої виступили Ліза Аддаріо та Джо Сірак’юз. Цей дует також працював разом над фільмом «Все по-дорослому». На роль диктатора запросили Майкла Кейна, який добре відомий за такими стрічками як «Красиво піти», «Ілюзія обману», «Інтерстеллар», «Бетмен: Початок» та інші.

Коли: 7 та 8 квітня о 13:30

Адреса: вул. Коперника, 9

Вартість квитків: 40-80 грн

Придбати квитки можна за посиланням.

Феміністичне кіно: «Тіло» у «Феміністичній майстерні»

«Феміністична майстерня» запускає кіноклуб, де будуть представлені стрічки, які є цінними як з феміністичної так і з художньої точки зору.

Після перегляду учасники будуть обговорювати питання, які були порушені у фільмі.

Коли: 7 квітня о 18:30

Адреса: площа Ринок, 42

Вхід вільний

Виставки

Проект «Сакральний простір VIІ. Пошук-0» у Культурно-мистецькому центрі «Дзиґа»

Розвиток ІТ технологій, винайдення штучного інтелекту це те, що сьогодні динамічно розвивається. Його швидкість швидша за час від коли віднайшли плуг, чи навіть струм. Інтернет відкрив нові можливості й трансформував існуючі аспекти культурного буття людини. Й чи серед цього світу різноманітних кібр- понять є місце Сакруму?

Цьогорічний «Сакральний простір VII. Пошук-0» демонструє можливості пошуку й експериментів у сучасному сакральному мистецтві через використання відео, мультимедій, перфомансу.

Учасники проекту: Януш Балдиґа (PL), Тереза Барабаш (UA), Михайло Барабаш (UA), Андрій Бондаренко (UA), Олена Смага (UA), Віталій Шупляк (UA), fuse* (IT)

Проект «Сакральний простір VIІ. Пошук-0», організований Мистецьким об’єднання «НУРТ» за підтримки Управління культури Львівської міської ради.

Коли: 04 квітня 2018 - 22 квітня 2018

Адреса: вул. Вірменська, 35

Придбати квитки можна на місці.

Виставка «В прагненні миру» у Музеї етнографії та художнього промислу

Виставка творів учнів Маріупольської школи мистецтв у рамках проекту «Україна у нас єдина». На виставці представлено понад 40 творчих робіт у техніках акварель, гуаш, пастель, кольорові олівці, кулькова ручка учнів віком 10-16 років. Незважаючи на тривожний стан у місті (близькість лінії військового розмежування), більшість робіт дітей пронизані натхненням, оптимізмом, позитивом та вірою в добре майбутнє.

Робота 11-річної Анастасії Журавльової «Є речі, які не можна знищити» отримала Гран-прі, дві медалі, сертифікат-подяку за вагомий внесок в розвиток культури та дружби між народами у Парижі на Міжнародному конкурсі «Діти проти війни», де серед 185 тисяч конкурсантів із 47 країн як ПОСОЛ МИРУ дуже гідно представила не тільки улюблене місто Маріуполь, але й рідну Україну.

Художнє відділення Маріупольської школи мистецтв було засноване 1992 року. На сьогодні у відділенні майже 300 учнів отримують основи професійних знань (рисунок, живопис, композиція, декоративно-прикладне мистецтво, скульптура та історія образотворчого мистецтва). Понад 150 дітей продовжили своє навчання у спеціалізованих мистецьких вищих учбових закладах України та за кордоном.

Коли: 30 березня 2018 - 16 квітня 2018

Адреса: просп. Свободи, 15

Придбати квитки можна на місці.

Виставка абстрактної пластики «Де:форма» у Галереї Львівської національної академії мистецтв

Виставка репрезентує творчий доробок двох молодих художників Назара Симотюка та Андрія Савчука, які активно працюють у напрямку

абстрактної дерев’яної пластики. У своїх творах обидва митці акцентують на природних якостях дерева як традиційного художнього матеріалу, розкриваючи глядачеві його нові візуально-естетичні та пластичні можливості. Автори апелюють до асоціацій та деформованих природних мотивів.

Ключовим концептом представлених робіт є визначення змісту та нескінченний інтуїтивний пошук форми для його вираження. Специфіка проекту полягає в тому, що виставки такого формату у Львові відбуваються вкрай рідко і сьогодні у подібному напрямку працює дуже мало художників. Виставка має на меті розширити сучасне уявлення про абстрактну пластику в дереві, позбавити її традиційної канонізації та показати кардинально оновлений формат.

Молоді художники Назар Симотюк та Андрій Савчук є студентами 6 курсу кафедри художнього дерева ЛНАМ. Обидва активно працюють у сфері живопису, дизайну та дерев’яної пластики, учасники численних всеукраїнських пленерів, колективних виставок в Україні та за кордоном.

Коли: 04 квітня 2018 - 23 квітня 2018

Адреса: вул. Кубійовича, 35б

Вхід вільний.

Виставка художнього скла в Музеї скла

На участь у конкурсі подали свої твори 28 представників молодої генерації львівської школи художнього скла. Це випускники та студенти єдиної в Україні кафедри художнього скла. Представлені роботи виконані протягом 2016-2018 рр. у довільній техніці.

Нагородження переможців – 21 березня о 17:00 в Національному музеї Львова ім. А. Шептицького в рамках відкриття ювілейної виставки професора Андрія Бокотея. Фундатор премії – Галерея «Ґрінвейв», м. Усі, КНР.

Лауреат І премії отримає змогу участі у ІІ Міжнародній конференції художників-склярів у м. Нінбо, КНР (покриття витрат на подорож та побут на території Китаю).

Переможці ІІ та ІІІ премії отримають грошові винагороди у розмірі 20 000 грн та 10 000 грн. відповідно. Конкурсні роботи всіх трьох переможців увійдуть у колекцію Музею скла в Нінбо, КНР.

Коли: 15 березня 2018 - 20 квітня 2018

Адреса: пл. Ринок, 2

Придбати квитки можна на місці.

Інші події: лекції, тренінги, вечірки

Футбол. Чемпіонат України. «Верес» (Рівне) – «Шахтар» (Донецьк) на «Арені Львів»

Матч 26-го туру чемпіонату Української Прем`єр-ліги між НК «Верес» (Рівне) та ФК «Шахтар» (Донецьк).

У поточному сезоні команди вже зустрічались двічі, та двічі перемогу святкували «шахтарі» з рахунками 1:2 та 2:0.

Коли: 07 квітня 2018, 14:00

Адреса: вул. Стрийська, 199

Вартість квитків: 40-70 грн

Придбати квитки можна за посиланням

Футбол. Чемпіонат України. «Карпати» (Львів) – «Зірка» (Кропивницький) на стадіоні «Україна»

В рамках 26-го туру чемпіонату України серед команд прем’єр ліги «зелено-білі» прийматимуть «Зірку» з Кропивницького.

Обидві команди набрали по 23 бали на поділяють 9 та 10 сходинку (за різницею м’ячів «Зірка» на сходинку вище «Карпат»)

Коли: 09 квітня 2018, 14:00

Адреса: вул. Липова алея, 5

Вартість квитків: від 50 грн

Квитки можна придбати в касах стадіону в день матчу або за посиланням

Танго біля Діани у кав’ярні «Біля Діани»

Клуб «Люди вулиць» запрошують на майстер-клас по танго. Гарна можливість для тих, хто любить потанцювати та відчуває себе молодим.

Коли: 8-9 квітня 2018, 21:00

Адреса: площа Ринок, 1

Участь безкоштовна

Вечірка «На Паску» у клубі «Picasso»

Клуб «Picasso» запрошує на танці до ранку під українські пісні. За пультом – dj Killa.

Додаткова інформація за телефоном:

+38 (032) 275 32 72

+38 (050) 430 58 02

+38 (067) 960-27-93

Коли: 08 квітня 2018, 22:00

Адреса: вул. Зелена, 88

Вартість входу: 100 грн.

Окрім того, Tvoemisto.tv підготувало для вас інтерактивну мапу з усіма івентами, що пов’язані зі святкуванням Великодня у Львові, дізналося розклад великодніх богослужінь та розклад освячення пасок у храмах Львова.

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!