Які нові рішення ухвалила Київрада, пов'язані з опаленням, дерусифікацією та освітою

2514 0
8 вересня депутати ухвалили ряд рішень, пов’язаних із опалювальним сезоном, створенням Маріупольського ліцею та дерусифікацією.
КМДА. Фото: з відкритих джерел

КМДА. Фото: з відкритих джерел

У четвер, 8 вересня, Київська міська рада провела засідання. Як повідомляють у КМДА, депутати ухвалили ряд рішень, пов’язаних із опалювальним сезоном, створенням Маріупольського ліцею та дерусифікацією. 

По-перше, депутати Київради збільшили розміри статутних фондів КП «Київтеплоенерго» на 1 млрд грн та кожної районної керуючої компанії міста – на 50 млн грн. За словами мера столиці Віталія Кличка, це дозволить забезпечити фінансову допомогу цим підприємствам для стабільного проходження опалювального сезону.

«Місто продовжує готуватися до зими, до опалювального сезону, який буде дуже складним в умовах воєнного стану. Тепловики здійснили гідравлічні випробування мереж. Ліквідували понад дві тисячі пошкоджень, які могли статися взимку. Замінили понад 17 кілометрів мереж», – пояснив він. 

По-друге, Київрада створила в столиці Маріупольський міський ліцей. Оболонська райдержадміністрація запропонувала для його розміщення третій поверх спеціальної школи №4 в Пущі-Водиці на вулиці Юнкерова. 

По-третє, перейменували ще понад 40 об’єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами. Серед нових назв – вул. Романа Ратушного, вул. Мелетія Смотрицького, вул. Князів Острозьких. 

Читайте також: Залужний і Забродський припускають повторний наступ на Київ у 2023 році

По-четверте, депутати Київської міської ради на час дії воєнного стану запровадили знижки та частково скасували оплату за комунальні послуги. Рішення передбачає повністю або частково скасувати нарахування комунальних платежів за обслуговування прибудинкової території, вивіз твердих побутових відходів, постачання холодної води та водовідведення на час дії воєнного стану:

  • у 100% обсязі для осіб, які постраждали внаслідок російсько-української війни;
  • запровадити знижку в розмірі 50% для установ та організацій будь-якої форми власності, які розміщують на своїх житлових площах переселенців із тимчасово окупованих або зруйнованих районів, особистий склад територіальної оборони, Збройних Сил України та Національної гвардії України на період розміщення таких осіб;
  • запровадити знижку в розмірі 30% на всі комунальні платежі для соціально-незахищених верств населення міста Києва;
  • запровадити знижку в розмірі 50% для установ та організацій будь-якої форми власності, які здійснюють свою діяльність у сфері громадського харчування та забезпечують на волонтерських засадах гарячим харчуванням (готовими стравами) незахищені верстви населення, які не виїхали та перебувають у місті Києві, особовий склад територіальної оборони або Збройних Сил України та Національної гвардії України.

 

Нагадаємо, у Києві стартувала тестування нової системи оповіщення про можливі загрози. Зокрема, планується проведення розсилки інформаційних повідомлень про можливі загрози через мережі операторів мобільного зв’язку «Київстар», «Водафон» та «Лайфселл». У такий спосіб Державна служба України з надзвичайних ситуацій тестуватиме систему оперативного інформування населення з використанням технології Cellbroadcast.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!