Київ

Київрада перейменує Повітрофлотський проспект на проспект Повітряних сил, — Кличко

539 0
Епопея з перейменуванням Повітрофлотського проспекту триває вже рік

На засіданні Київради 8 лютого у рамках дерусифікації перейменують кілька столичних вулиць та проспектів, в тому числі Повітрофлотський проспект. Про це повідомив міський голова Віталій Кличко.
 
«Зокрема, йдеться про перейменування Повітрофлотського проспекту в проспект Повітряних сил України. За таку назву виступають кияни, виступає керівництво Генштабу та ГУР, наші військові. Маємо звернення від них. І це питання ми вже обговорюємо давно. Тому, вважаю, що час вже поставити крапку. Повітряні сили щодня і щоночі боронять небо, збивають дрони та ракети, що летять на українські міста та села. І наші захисники заслуговують на те, щоб висловити їм шану і вдячність!», - зазначив він.
 

Як ми писали, під час голосування у додатку «Київ Цифровий» більшість киян підтримали рішення про перейменування Повітрофлотського проспекту на ПовітряНОфлотський. Однак в КМР це рішення не підтримали. Відповідно до результатів голосування, фракція Європейська Солідарність, яка агітувала за перейменування проспекту на проспект ЄС, голосувала проти. Також не голосувала фракція партії «УДАР».

Оскільки проєкт рішення про перейменування проспекту на Повітрянофлотський двічі не набрав необхідної кількості голосів у сесійній залі, він був відхилений.

У вересні Кличко зареєстрував у Київській міській раді проєкт рішення, яким пропонує перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Європейського Союзу.У жовтні на сайті Київради з'явилась петиція з вимогою перейменувати Повітрофлотський проспект на проспект Повітряних сил, яка набрала необхідну кількість підписів громади.

Також у жовтні, Командувач повітряного командування «Центр» Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Анатолій Кривоножко виступив у Київраді і закликав перейменувати столичний Повітрофлотський проспект на проспект Повітряних Сил. 

Пізніше керівник КМВА Сергій Попко також висловив підтримку перейменуванню Повітрофлотського проспекту на проспект Повітряних Сил.

Також перейменування Повітрофлотського на Повітряних Сил підтримав Головнокомандувач Валерій Залужний.

В ході повторного опитування у "Київ цифровий" 90% киян, які взяли участь в голосуванні, підтримали перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект Повітряних Сил.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!