ЛОДА повернула Львову повноваження з вивезення сміття

2051 0
Угоди до 1 жовтня 2019 року продовжили з тими ж перевізниками, з якими працювала обласна адміністрація.
Фото: mistovechirne.in.ua

Фото: mistovechirne.in.ua

Від сьогодні Львівська міська рада знову перейняла на себе обов’язки за вивезення ТПВ з міста. Вивозити планують у ті ж райони, що раніше, а також виділяти їм субвенції на розвиток. Про це під час пресконференції повідомив заступник міського голови Львова з питань безпеки міста Сергій Бабак.

Читайте також: Як виглядає Грибовицьке сміттєзвалище. Актуальні фото

«Перший день пройшов добре, ми попередньо готувались до цього. Міська рада вже вивозила сміття і буде вивозити надалі. Ніякого колапсу чи надзвичайних ситуацій не було», – каже він.

За словами Сергія Бабака, найближчим часом оголосять конкурс на визначення перевізників. Наразі договори, які укладали з попередніми, продовжили до 1 жовтня 2019 року. Оголосити конкурс, відповідно до юридичних норм, можна починаючи з тієї дати, коли ЛМР повернули повноваження, тобто від сьогодні, 1 липня.

Читайте також: В Україні з'явився додаток, який допоможе правильне сортувати сміття

Нагадаємо, 30 травня 2016 року після ліквідації пожежі на Грибовицькому звалищі трапивсяобвал сміття, під яким опинилися троє пожежників та еколог ЛКП «Збиранка». Тіла пожежників знайшли, а пошуки тіла еколога результату не дали. У листопаді 2016 року суд зобов’язав Львівську міську раду закрити полігон. 

Пізніше у Львові розпочалася сміттєва криза, а обов’язки вивозити сміття з міста передали ЛОДА, яка вивозить сміття на полігони у інші області. Меморандум про співпрацю між ЛМР і ЛОДА закінчується у липні. До цього часу місто сподівається знайти власну ділянку під ТПВ на території області. Разом із тим, у Львові на вулиці Пластовій за кошти ЄБРР вже цієї осені планують побудувати сміттєпереробний комплекс, проти якого протестують мешканці Знесіння.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!