Львів без світла: вимкнення триватимуть, підприємства штрафуватимуть

3467 0
У Львові та області продовжують вимикати світло. Зокрема, сьогодні вчергове введено в дію графіки аварійних відключень у Львівській області. Відтак, сьогодні, 15 грудня, під час засідання президії Львівської обласної ради чиновники обговорили ситуацію і навіть запропонували деякі варіанти вирішення.
Фото: moygrad.kiev.ua

Фото: moygrad.kiev.ua

Причини невідомі.

Львівська область може обмежитися використанням 723 МВт, тобто не перевищувати лімітів використання електроенергії. Однак світло на Львівщині всеодно відключають.  Про це розповів в. о. заступника т. в. о. голови Львівоблдержадміністрації Сергій Росстальний.

«Львівщина вкладається в 723 МВт, але Міненерго все одно дає наказ про виключення світла в області. Київ не аргументує чому, просто вимикає електроенергію. До речі рішення про вимкнення електрики приймає центральний апарат Міненерго», - наголосив Сергій Росстальний.

Також влада Львівщини просить надати інформацію про ліміти використання електроенергії, які передбачені для певних районів. А ще перестати відключати світло в тих районах, які не перевищують ліміти.

Читайте також: Сьогодні у Львові знову виключатимуть світло. Перелік вулиць

Вимкнення впродовж року.

Електроенергію, можливо, відключатимуть цілий рік, потрібно готуватися до цього, переходити на нічний тариф, сказав Сергій Росстальний.

«Виключення світла може продовжуватися цілий рік. Потрібно вже зараз готувати персонал, підприємствам варто переходити на нічний тариф», - наголосив Сергій Росстальний.

Водночас він запропонував підприємцям Львівської області, які не погоджуються із вимкненням світла, створити раду та обговорити там проблеми виробництв з безперервним циклом.

Штрафувати підприємства.

Підприємства, які перевищуватимуть визначені ліміти споживання електроенергії платитимуть штрафні санкції. Про це сказав технічний директор «Львівобленерго» Володимир Романишин.

При цьому Романишин не зміг уточнити, куди будуть спрямовані ці кошти - на рахунки обленерго чи в держбюджет.

Також він додав, що коли підприємство не згідне з визначеним йому лімітом, воно може звернутись до ПАТ «Львівобленерго», де отримає пояснення про формулу, за якою здійснювався розрахунок ліміту споживання електроенергії та буде проведений повторний розрахунок ліміту.

Відновити Львівську ТЕЦ-2.

Львівська ТЕЦ-2 може забезпечити електроенергією місто Львів та частину області. Про це заявив заступник міського голови Львова Володимир Шевчук.

«У нас є ТЕЦ-2, яка може працювати на місцевому вугіллі. Якщо її відновити, вона буде забезпечувати Львів та область електроенергією», - сказав Шевчук.

За його словами, такі можливості є, однак станцію потрібно реконструювати. Після введення її в роботу, місто та область зможуть частково стати енергонезалежними.

За матеріалами ZAXID.NET,  Новий погляд, ZIK


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!