Політична реклама

Львів досі без електронного квитка через депутатів

1569 0
Позбутись проблеми з фальшивими квитками та неплатниками у міському транспорті Львова можна з запровадженням електронного квитка. Як розповідає генеральний директор ТзОВ «ТіПіеФ – Україна» Філіп Схелфут, європейські міста саме з допомогою електронної системи у транспорті легалізували цей ринок та навели лад.

"Львову, безперечно, потрібно вводити електронний квиток. По-перше, це дає змогу одразу побачити середню наповненість маршрутів, які з них перенаповнені, а які ні, таким чином, ви отримуєте статистику, а отже - зможете планувати. Важливе стратегічне планування – кількість автобусів, кількість працівників, частота руху, відтак ви можете побачити цілий транспортний процес в місті. Зараз кошти зосереджені в руках водіїв, а отже непідзвітні, а при наявності е-квитка можна буде побачити кошти, які надходять від продажів квитків в транспорті" - відзначає Філіп Схелфут.

Нагадаємо, впроваджувати електронний квиток у Львові мали спільно з латвійською компанією «Ригас Карте». Саме ця компанія стала переможцем конкурсу щодо впровадження системи електронного квитка у Львові. Безпосередньо реалізовувати проект має спільне підприємство Львівської міської ради та компанії «Ригас Карте» - «Леокарт». Однак, створення такого підприємства має погодити сесія міської ради.

"Для мене, як і для більшості представників виконавчої структури та громадськості, не зрозуміло, чому продовжується блокування цього проекту. Від компанії «Ригас Карте» ще на початку цього року ми отримали листа, в якому вони висловили стурбованість щодо такого затягування у реалізації проекту. Компанія залишає за собою право просто вийти з проекту, якщо Львів надалі затягуватиме з рішенням. Нам доведеться їх переконувати, надавати пояснення та додаткові гарантії, якщо відповідне рішення з боку Львова буде." - повідомив Сергій Кіраль, начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій ЛМР.

"Іншого способу вивести з тіні величезний оборот з продажу квитків сьогодні просто нема. Електронний квиток – це єдиний ефективний спосіб боротьби з неплатниками, з підробленими квитками. Таким шляхом пройшла більшість європейських міст. Починалось від саботажу та нерозуміння з боку операторів, водіїв. Зрозуміло, що хтось боїться втратити нелегальні, неофіційні ошові потоки" - зазначає Сергій Кіраль.

Згідно з повідомленням Львівської міськради, перевізники міста та ЛКП "Львівелектротранс" також підтримують впровадження електронного квитка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!