Нічна атака «Шахедів» по Львову та скільки коштуватиме електроенергія у 2024 році. Підсумки доби

9978 0
Нині 29 грудня та 674 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: УП

Фото: УП

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 09:25, відбій – о 09:39. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Другий раз тривога пролунала – о 03:00, відбій – о 05:34. У Львові пролунали вибухи. За попередньою інформацією, у місті працювала протиповітряна оборона. «Львів! Перебувайте в укриттях і зберігайте інформаційну тишу! У Львові працює ППО.», – написав голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«Маємо інформацію про 2 прильоти у Львові», – уточнив Садовий.

ППО також працювала у Яворівському районі.

Мер Львова Андрій Садовий згодом додав, що Львівщину атакували понад десять «шахедів». Зокрема, у Львові виникло загоряння на обʼєкті критичної інфраструктури. На місці працюють оперативні служби. Інформації про жертв немає.

Акцент дня: Понад 400 млн гривень готівкою зберігає заступник керівника Офісу президента, який родом зі Львова. Заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма задекларував понад 400 тисяч гривень готівки, 50 тисяч доларів та 36 тисяч євро готівки. Та це лише перші три статті усіх активів чиновника.

Ситуація на фронті:  За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 53 бойових зіткнень. Украінська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 19 районах зосередження противника та 2 по його зенітно-ракетних комплексах. Уражено 11 артилерійських засобів, 2 пункти управління, 2 станції РЕБ, 2 зенітно-ракетних комплекси та 6 ворожих складів боєприпасів.

Минулої доби увечері російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 22 БпЛА типу «Shahed-136/131». Нашою протиповітряною обороною знищено 18 ударних БпЛА. Також, поточної доби окупанти завдали ракетного та авіаційного ударів по Україні. Наслідки щодо атаки уточнюються.

Читайте також: Ми мусимо проводити мобілізацію. Варіантів у нас немає. Останні кілька днів українське суспільство активно обговорює новий законопроєкт про мобілізацію. Його критикують та підтримують, хоча документ ще має пройти обговорення у комітеті Верховної ради. Tvoemisto.tv поговорило з військовим експертом Петром Черником про те, чого чекати українцям.

Та: Чи можуть вручати повістки на блокпостах на Львівщині. Кількість контрольних пунктів у області зросла.

На цю ж тему: На період свят на Київщині зросте кількість блокпостів. Людям необхідно мати при собі документи, які посвідчують особу.

А також: Які спеціалісти потрібні українській армії. Добірка вакансій.

Тема дня: «Зміна управління містом може потроїти довоєнний бюджет Львова». До війни Львів був переповнений туристами. Площею Ринок годі було пройти, а в кав’ярнях і ресторанах знайти вільний столик. Тепер у середмісті переважно спокійно, в закладах харчування порожньо. Тvoemisto.tv запитало експертів, чи вдасться Львову повернути собі славу туристичного міста з його різноманітними кав’ярнями, ресторанами та музеями, як він змінюється і чи знову стане «воротами» в Україну та світ.

Читайте також: Львів має три пріоритети розвитку профтехосвіти на 2024 рік.

Ключові події:

1. У країнах ЄC збільшились черги у паспортні сервіси. Українці відреагували на законопроєкт про мобілізацію. За годину до відкриття українського паспортного сервісу у столиці Польщі у черзі зібралися понад пів тисячі людей. Станом на 28 грудня записатися можна лише на доступні дати після 6 січня. На один день записують 400 людей, бо більше паспортний сервіс прийняти не може.

Читайте також: Депутатку Львівської облради таки позбавили мандата. 26 жовтня під час сесійного засідання для ухвалення рішення не вистачило голосів.

На цю ж тему: Скільки депутатів Львівської облради склали свої повноваження з початку повномасштабного вторгнення. Деяких з них позбавили мандатів без попереднього голосування.

Та: Депутати підтримали перейменування одного із сіл на Львівщині. «За» проголосували 53 обранці;

2. Чи зросте ціна на електроенергію в Україні в 2024 році. Її збережуть до 30 квітня 2024 року.

Читайте також: В Україні різко зросла вартість водійських прав, теоретичного та практичного іспитів. Нові ціни будуть чинними вже з 1 січня.

Та: Одна з компаній «Онур» купить у Львові землю за 4,6 млн грн. Йдеться про ділянку на вул. Авіаційній, 5;

3. Для реставрації території собору Святого Юра використають будматеріали за суттєво завищеними цінами. Тендер на виконання цих робіт оголошували 4 рази.

Читайте також: В Києві на будинку 1899 року побудови почали зводити надбудову. Раніше цей будинок мав охоронний статус пам’ятки, але потім цей статус зняли.

Та: Суд закрив справу щодо екскерівника «Львівелектротрансу», якого звинувачували у корупції. Йдеться про Андрія Свищо, якого звинуватили у зловживанні службовим становищем через закупівлю електроенергії;

4. Київські підлітки надивились російського серіалу і скоїли злочин. «Русскій мір» хорошому не навчить.

Читайте також: Хливнюк стане амбасадором першого у новому році курсу вивчення української мови. Курс почнеться – 8 січня і триватиме 28 днів;

5. Якою буде погода у Львові на Новий рік. У Львові та області 31 грудня вдень очікується тепла погода. Температура вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень підніметься до 10° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!