Львівщина втратила ще 11 своїх Героїв, які захищали Україну

26439 0
Військовослужбовці загинули у боях з російськими окупантами на півдні та сході України.

Павло Заяць

За волю та незалежність України загинув мешканець села Гаї Бродівської громади, воїн Павло Заяць. Йому було 26 років.

У п’ятницю, 30 вересня, о 12:00 год у Церкві Покрови Пресвятої Богородиці у Гаях відбудеться чин похорону полеглого воїна.

Іван Горак

У бою з окупантами загинув старший стрілець 2-ої стрілецької роти військової частини, мешканець села Лисятичі Стрийської громади Іван Горак. Захиснику було 40 років.

Навчався у місцевій школі та в художньому училищі. Наприкінці квітня цього року був призваний на службу. Воював за Золоте, Гірське та Бахмут. Загинув під час ворожого обстрілу на Херсонщині.

У п’ятницю, 30 вересня, о 12:30 год у церкві Святого Миколая у Лисятичах відбудеться чин похорону із захисником.

Роман Котков

28 вересня у боротьбі за Україну на Харківщині загинув військовослужбовець ЗСУ, гранатометник 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Роман Котков із Кам’янки-Бузької.

З початком повномасштабного вторгнення, Роман одразу на другий день вступив у лави ЗСУ, щоб захищати свою країну. 1-го грудня йому мало б виповнитись 28 років. Без батька залишився трирічний син.

Володимир Курнат та Назарій Климків

У бою з російськими загарбниками на сході України загинули двоє військовослужбовців 103-ої окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Лейтенант Володимир Курнат та молодший сержант Назарій Климків.

«Лейтенант Володимир Курнат та молодший сержант Назарій Климків загинули, виконуючи свій обов’язок із захисту від російських окупантів на східних теренах нашої держави. Ви назавжди залишитесь в нашій пам’яті як справжні побратими, що без сумніву стали на захист держави у найтемніші часи. Ваші вчинки – приклад служіння своєму народові, своїй нації», – йдеться у повідомленні 103-ої бригади ТрО.

Степан Заріцький

У боях з російськими окупантами загинув 42-річний захисник Степан Заріцький зі села Дроговиж Миколаївської громади.

Про час прощання повідомлять додатково.

Тарас Костик

27 вересня у результаті артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Велике Артакове Миколаївської області загинув військовий Тарас Костик з Бориславської громади.

У Героя залишилася дружина та син. Інформацію про зустріч та прощання повідомлять додатково.

Дмитро Кишлар

У боях з російськими загарбниками загинув військовослужбовець, мешканець села Верин Розвадівської громади Дмитро Кишлар. Йому було 25 років.

Про дату прощання з воїном повідомлять додатково.

Степан Сенів

На війні з росією загинув захисник зі Стрийщини, 49-річний мешканець села Верхня Стинава Степан Сенів. Після мобілізації чоловік служив навідником у мотопіхотному батальйоні.

Про час прощання з Героєм повідомлять додатково.

Андрій Пашко

12 вересня поблизу населеного пункту Тернові Поди Миколаївської області внаслідок ворожих обстрілів від отриманих поранень загинув житель с. Піддністряни Ходорівської громади, навідник розвідувального взводу військової частини А4084 Андрій Пашко. Йому було лише 25 років.

«Невимовний біль втрати, що Андрій більше не зможе іти нашим селом, своєю рідною вулицею, не обійме маму, не порадиться з татом, який також несе службу в ЗСУ, сестрами, не пограється з сином, племінниками, не поцілує дружину, не піде на стадіон.. Клята війна обірвала життя молодого воїна», – йдеться у повідомленні.  

У п’ятницю, 30 вересня, орієнтовно об 11:00-12:00 год відбудеться зустріч тіла загиблого Героя за маршрутом Львів-Девятники-Ходорів-Жирова-Піддністряни. Похоронять воїна у суботу, 1 жовтня.

Ярослав Юник

28 вересня у бою з російськими загарбниками загинув 36-річний львів’янин, старший прапорщик Ярослав Юник. Навчався у середній спеціалізованій школі №8 м. Львова. У Героя залишилися дружина та донька. Про дату прощання з воїном повідомлять додатково.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Осим

Фото з соцмереж

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!