Львівська лікарня швидкої допомоги відкрила лабораторію для тестувань на Covid

2412 0
Із понеділка лабораторія запрацює на повну і почне приймати біоматеріал на ПЛР-дослідження з львівських лікарень.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Львівська лікарня швидкої медичної допомоги відкрила лабораторію для ПЛР-тестувань. Учора, 16 липня, у вірусологічній лабораторії лікарні провели перші тестові дослідження на виявлення коронавірусу. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив генеральний директор лікарні Олег Самчук.

Із понеділка лабораторія запрацює повноцінно і почне приймати біоматеріал на ПЛР-дослідження з львівських лікарень. Це буде сьома лабораторія у Львові, яка проводитиме ПЛР-дослідження на Covid-19. У майбутньому тут планують проводити до 700 досліджень на добу.

Читайте також: Як зміниться Львівська лікарня швидкої допомоги. Олег Самчук про ребрендинг

Поки що вірусологічна лабораторія лікарні тимчасово працює на території Держпродспоживслужби, що на вул. Промисловій, 7.

«У лікарні триває ремонт, тому вірусологічна лабораторія наразі працює на території Держпродспоживслужби. Це наша лабораторія, наші працівники та обладнання. Через 2-3 місяці, коли ми завершимо ремонт, лабораторія переїде на територію лікарні», – каже він.

Додамо, під час ефіру на радіо «Львівська хвиля» міський голова Андрій Садовий додав, що ще одна лабораторія ПЛР дасть змогу запустити швидшу діагностику для всіх, хто лікується у 8-й і 1-й лікарнях та лікарні швидкої допомоги, і, відповідно, швидше ставити діагноз.

Читайте також: Львівська лікарня швидкої допомоги отримала ліцензію на трансплантацію органів

Нагадаємо, що Львівська лікарня швидкої медичної допомоги провела два тендери на загальну початкову вартість майже 70 млн гривень. В одному ішлося про заміну вікон і дверей, а в іншому про ремонти в операційних блоках.

Так, за 10 мільйонів гривень у лікарні замінять 802 віконних блоки та 36 зовнішніх протипожежних дверей. На ремонт в операційному блоці лікарні планували витратити понад 54,5 млн грн. 

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!