Львівській обласній філармонії надали статус національної

4662 0
Філармонія була заснована ще у 1902 році.
фото: places.biz.ua

фото: places.biz.ua

Сьогодні, 18 серпня, Кабмін ухвалив рішення про надання Львівській обласній філармонії статусу національної, інформує прес-служба ЛОДА.

Згідно з указом Президента про положення про національні заклади України, статус національного надається закладу, який досягнув найвищих показників у своїй діяльності і є провідним серед своєї галузевої групи. У одній галузі національних закладів може бути не більше трьох. Крім Львівської філармонії, статус національної в Україні має лише філармонія у Києві.

Читайте також: У Львові стартує фестиваль LvivMozArt. Програма, локації, вартість

Філармонія почала роботу у 1902 році в приміщенні колишнього театру Скарбека, який нині є театром ім. М. Заньковецької. У 1933 Адамом Солтисом був створений оркестр. У 1939 закладу надали статус державного, а за п’ять років симфонічний оркестр філармонії почав постійну концертну діяльність.

На базі закладу діють Академічний симфонічний оркестр, Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова», Академічний інструментальний ансамбль «Високий Замок», квартет бандуристок «Львів’янки» і ансамль «19-й клас».

Нагадаємо, що раніше Кабмін доручив опрацювати питання щодо надання цього статусу філармонії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!