Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

5196 0
Сходити в кіно чи театр, відвідати виставку чи подивитися на латаття у ботсаду, повболівати за наших на матчі з американського футболу, відсвяткувати День молоді у парку чи поджазувати на Alfa Jazz Fest ‒ Tvoemisto.tv допоможе правильно розставити пріоритети і приємно провести вихідні.
фото: lvivnews.info

фото: lvivnews.info

Театр

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) 24 червня, на 18:00 запрошує на оперу «Набукко»

Джузеппе Верді

Лібрето Темістокле Солєра

Опера на 3 дії

Виконується італійською мовою з українськими субтитрами

В Єрусалимі, оточеному вавилонськими військами, у храмі Соломона, священослужителі, левіти і прості євреї моляться, благаючи бога захистити їх від жорстоких вавилонян, які на чолі з Набукко плюндрують ізраїльську землю. Первосвященик Захарія закликає однодумців сподіватися на краще, бо йому вдалося взяти у полон доньку вавилонського царя Фенену. Саме вона може стати запорукою укладання миру між ассірійцями та євреями. Ісмаїл, племінник іудейського царя, впізнає у Фенені свою кохану, яка свого часу звільнила його з полону у Вавилоні. Юнак хоче врятувати принцесу.

Вартість квитків: 50-400 грн.

 

А у суботу та неділю Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28) запрошує на цикл концертів із екскурсіями «Музика дзеркальної зали»

24 червня (субота) 15:00; 16:00

1. Ф.Шопен – Баркарола ор.60

2. Ф.Шопен – Вальс ор.34 №1

Сергій Григоренко, лауреат міжнародних конкурсів – фортепіано

 

25 червня (неділя) 15:00; 16:00

1. Ф.Шопен – Баркарола ор.60

2. Ф.Шопен – Вальс ор.34 №1

 

Сергій Григоренко, лауреат міжнародних конкурсів – фортепіано

Режисер – Тарас Різняк

Вартість квитків: 100 грн.

 

В суботу та неділю 24-25 червня о 18:00 на комедію за Гоголем «Ревізор» кличе своїх глядачів Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької (вул. Лесі Українки,1).

Який він – Хлестаков нашого часу, що своєю появою розбурхує вади сонного містечка та демонструє різні прояви слабкості людської істоти? Діапазон можливої його яви величезний – шахрай, дурник, мудрець, мисливець, здобич, пророк і, навіть, месія… Режисер вистави Вадим Сікорський обранням на роль Хлестакова Юрія Хвостенка, актора експресивного та, одночасно, ліричного темпераменту, задає певний тон постановці. Адже Хлестаков може бути і персонажем стихійної природи, який пристрасно вживається у кожного разу нову, щойно придуману ним небилицю, заманюючи у вир гри глядача. Тривалість: 2 години, 30 хвилин

 

Перший театр (вул. Гнатюка, 11), 24 червня, о 14:00 запрошує магічну казку для дітей та дорослих на 2 дії  «Маленька Баба-Яга ».

За українською міфологією Баба-Яга – родоначальниця і предкиня усіх відьом у світі. А наша Маленька Баба-Яга ще тільки вчиться чародійству і наполегливо готується до іспитів, щоб стати справжньою відьмою. Їй допомагає вірний друг – Ворон Абрахамс, а зла Тітка Румпумпель створює перешкоди. Та Маленька Баба-Яга ладна усе подолати, аби тільки потрапити в омріяний світ дорослих відьом, танцювати разом з ними у Вальпургієву ніч на горі Блоксберг…

А можливо, треба залишитися серед людей і допомагати їм у біді своїм добрим чаклунством? Який шлях обере для себе Маленька Баба-Яга? Подивимось!

Вистава орієнтована на дітей віком від 7 років.

Вартість: 18-25 грн.

 

Музика

В суботу, 24 червня, у храмі святого Андрія оо.Василіян (пл. Соборна, 3А) відбудеться концерт духовної музики «Вірні у служінні», присвячений 400-літтю Василіянського Чину св. Йосафата. Початок об 11:00.

Виконавці – солісти, камерний оркестр та хор Заслуженої академічної капели України «Трембіта». Диригент – Ірина Куриляк. Ведуча концерту – Ярина Коваль

 

24 червня о 17:00 Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) кличе слухачів на органний концерт «Alleluia Хваліте Господа»

Органістка Олена Мацелюх зіграє дуже світлі, небесні та надзвичайно проникливі твори, що перенесуть у світ духовної краси.

Для вас прозвучать: Й.С. Бах, Ференц Ліст, Леон Боельман, Каміль Сен-Санс, а також твори сучасного львівського композитора Богдана Котюка, що наповнені глибоким духовним змістом.

Вартість: 40 грн (квитки можна придбати у касі перед концертом)

 

А вже 25 червня о 17:00 Львівський будинок органної та камерної музики (вул. Степана Бандери, 8) запрошує послухати «Музичні фрески. Орган і фортепіано»

Цей концерт дуже цікавий тим, що звучатимуть два клавішні інструменти. Величний духовий орган здивує багатством тембрів – на ньому зіграє талановита Олена Мацелюх. А фортепіано дивуватиме і гратиме прекрасна піаністка Меланія Макаревич.

Вони «малюватимуть» справжні музичні фрески – яскраві і незабутні твори композиторів: Й.С.Баха, К.Сен-Санса, С.Прокоф'єва, Ф.Ліста, М.Дюпре.

Вартість: 40 грн (квитки можна придбати у касі перед концертом)

 

25 червня о 18:00, у Львівській обласній філармонії (вул. Чайковського 7) звучатиме «Закриття концертного сезону. Геніальні європейці: Максим Березовський, Антоніо Сальєрі, Вольфганг та Франц Ксавер Моцарт»

На вас чекають «Геніальні європейці» – програма, яка плавно об’єднає віденську класику з українською музикою. Зокрема, й тією, котру творив у Львові син Моцарта. Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» під керівництвом Сергія Бурка виступить з солістами Андрієм Карпяком (флейта), Андрієм Гуком (гобой) та Яремою Павлівим (скрипка). Вольфганг Амадей та Франц Ксавер Моцарти, Антоніо Сальєрі і Максим Березовський – європейські класики симфонічної музики зустрінуться цього вечора на сцені Львівської філармонії.

Попри легенди про ворожнечу Моцарта-старшого і Сальєрі, ця легенда – не більше, ніж вигадка. Адже за життя Антоніо Сальєрі мав усі можливі посади й титули. Він був придворним композитором та улюбленцем трьох австрійських імператорів та Наполеона. Вони з Моцартом захоплено відгукувалися про творчість один одного і щанували її. А серед видатних музикантів-вихованців Сальєрі – і син Вольфганга Амадея, «львівський Моцарт».

У програмі:

·        Вольфган Амадей Моцарт. Серенада № 6

·        Антоніо Сальєрі. Симфонія «Венеціанська»

·        Максим Березовський. Симфонія До мажор

·        Франц Ксавер Моцарт. Рондо для флейти з оркестром

·        Вольфган Амадей Моцарт. Рондо для скрипки з оркестром

·        Антоніо Сальєрі. Концерт для флейти та гобою До мажор

Вартість квитків: 50-110 грн.

 

Кіно

«Планета кіно» ТРЦ «King Cross Leopolis» (вул. Стрийська, 30) запрошує на ексклюзивну версію фільму «Трансформери: Останній лицар».

Конфлікт між людьми і трансформерами наростає, і все говорить про майбутню війну. Про місцезнаходження Оптимуса Прайма нічого не відомо. Останньою надією на порятунок людства може стати історія про перших трансформерів на Землі, яка ретельно приховується. Наш світ може бути врятований завдяки спільним зусиллям професора з Оксфорда Вівіан Уемблі (Лора Хеддок), Кейда Йегер (Марк Волберг) і Бамблбі. Але яких зусиль не докладали б герої, виживе лише один з світів – трансформерів або наш.

Фантастичний бойовик «Трансформери: Останній лицар» є продовженням франшизи про інопланетних роботів, що володіють інтелектом. Режисерське крісло знову зайняв Майкл Бей. Над сценарієм працювали Метт Холлоуей, Артур Маркам («Залізна людина») і Кен Нолан («Чорний яструб»). Робота над продовженням почалася ще до прем'єри попереднього фільму. Зйомки проходили на Кубі, а також в штатах Арізона, Мічиган та Іллінойс. Над візуальними ефектами картини знову працювала компанія Industrial Light & Magic.

Час сеансів: субота та неділя, 3D (13:40; 17:15; 19:30; 20:10; 22:25; 23:05); 2D (10:45; 16:35).

Вартість квитків: 85-155 грн.

 

У Львівському кіноцентрі (вул. Володимира Великого, 14а) будуть насичені кіновихідні.

Показ на даху:

25. 06 Неділя

21:30 – «Басейн» (Жак Дере, 1969, детектив) *

 

Розклад звичайних показів

25:06 Неділя

13:00 – Мультфільм для дітей

15:00 – Мультфільм для дітей

17:00 – «Візьми мене штурмом» (Дені Бун, Франція, Бельгія, 2016, комедія)

19:00 – OSCAR SHORTS-2017 (збірка короткометражних робіт) мовою оригіналу з субтитрами 

21:00 – «Маніфесто» (Джуліан Розефельд,Німеччина, Австралія, 2017, фільм-перформанс)

Квитки – 40 грн., можна придбати у касі кінотеатру , або онлайн на gastroli.ua

*Квитки на покази на даху: 40 грн. - попередній продаж, 60 грн. - у день показу

 

Виставки і лекції

24 червня львів’ян та гостей міста запрошують на лекцію Тараса Кеба про примітивізм та майстер-клас Ганни Колісник зі створення колажу.

Також на гостей чекає міні-виставка робіт обох митців у жанрах, про які вони розповідатимуть.

Подія відбуватиметься у Першій Львівській Медіатеці (вул. Мулярська, 2А). Початок о 16:00. Вхід вільний.

 

З 13-го червня до 16-го липня у Львівському палаці мистецтв відкрився проект українського сучасного мистецтва Show Promise.

Show Promise (Шоу Обіцянок) через візуальні засоби мистецтва показало львів'янам колізії та надії сучасного світу. Новини всіх країн наповнені тривожними подіями – терор, політичні протистояння, катастрофи та переділ територій – психіка сучасної людини знаходиться під величезним тиском.

«Ми ніби опинилися в незвичайному showroom, в такому собі “залі очікування”, де є можливою спроба завершити цю обтяжливу ситуацію перманентної текучості теперішнього на користь переходу до постсучасності та одержимості її новою утопією...», –коментують куратори проекту Ігор Абрамович та Олександр Соловйов.

Участь у проекті беруть 34 художники з різних міст України – як класики сучасного мистецтва, так і молоді митці. Більшість показало глядачам нові роботи. На виставці представлять живопис, інсталяцію, фотографію, відео, скульптуру, графіку та перформанс.

 

Читайте також: У Львові працює інтерактивний годинник-карта

 

З 21 березня по 15 вересня у Львівській національній галереї мистецтв (вул. Стефаника, 3) триває виставка «Скарби Підгорецького замку»

Вперше за багато десятиліть (від 1939 року) частина творів мистецтва, які свого часу прикрашали інтер’єри Підгорецького замку, представлені для широкого кола глядачів. Зібрані воєдино понад 200 експонатів творять неповторний контекст, вони і самі розкриваються в ньому особливим чином, даючи нагоду безпосередньо торкнутись сторінок минувшини, відчути дух сторіч, зрештою, по-новому побачити справжні скарби, якими володіємо, їх непроминальну вартість.

На виставці «Скарби Підгорецького замку експонуватиметься українська частина колекції – твори живопису, скульптура, зброя, ужиткове мистецтво. Цілісна, продумана режисура експозиції з елементами інтерактивності має свій образ, втілила такі аспекти і форми популяризації музейних цінностей, які є адекватними сьогоденню.

Метою виставки є привернути увагу до визначної пам’ятки архітектури, яка потребує нашої спільної опіки. Адже після реставрації замку в його стіни можуть назавжди повернутись твори колишньої колекції.

 

23 червня, о 18:00 у галереї «Дзиґа» відкривається виставка «Чайка. Ремінісценція 1992-2017». Вхід вільний.

Виставка буде проходити у форматі тихого аукціону для відновлення української легенди – козацької чайки «Пресвята Покрова», яка зараз є на реставрації у Франції.

Мистецькі твори виконані з використанням деталей чайки. Виставка триватиме до 7 липня.

«Пресвята Покрова» – чайка львівського товариства «Кіш», яка є копією бойового вітрильного човна запорізьких козаків XV ст. На початку 90-х на ній члени товариства обпливли всі береги Європи. У жовтні 2016 року була запущена краудфандингова кампанія, щоб зібрати кошти на ремонт судна.

 

Фестивалі

22 червня в Україні починається безкоштовний Фестиваль європейського кіно, який триватиме до 6 липня. Покази фільмів відбуватимуться в бібліотеках, клубах, будинках культури по всій Україні

Розклад показів на суботу та неділю:

Коворкінг Communa (вул. Галицька, 1):

24 червня, 19:00 – «Зламані»

25 червня, 16:30 – «Джульєтта»

 

Цього року Alfa Jazz Fest триватиме у Львові з 23 по 28 червня. Його хедлайнерами стануть такі мегазірки як Гербі Генкок, Чік Коріа та Чучо Вальдез.

Програма на вихідні:

24 червня

Сцена на площі біля палацу Потоцьких

12:00 – Konstantin Kolesnichenko Quartet

14:00 – Igor Osypov Quartet

Сцена на площі Ринок

15:00 – Tamara Lukasheva Quartet

17:00 – Remi Panossian Trio

Сцена імені Едді Рознера

19:00 An Evening with AVISHAI COHEN and INSO-Lviv Orchestra

21:00 YELLOWJACKETS

 

25 червня

Сцена на площі біля палацу Потоцьких

12:00 – Kompost 3 - "Ballads For Melancholy Robots" Tour 2017

14:00 – Ilhan Ersahin Istanbul Sessions

Сцена на площі Ринок

15:00 – Criss Cross All Stars feat. Mike Rodriguez, Will Vinson, Misha Tsiganov, Matt Brewer, Donald Edwards

17:00 – Caryl Baker Quartet with special guest Chico Freeman

Сцена імені Едді Рознера

19:00 – CHINA MOSES

21:00 – CHUCHO VALDÉS QUARTET

 

Просто неба

Ботанічний сад ЛНУ ім. Франка (вул. Черемшини, 44) у неділю, 25 червня запрошує відвідувачів у свої оранжереї.

Оранжереї будуть відкритими для відвідувачів з 14:00 до 18:00.

«Давайте цю неділю проведемо серед… пальм, кактусів та латаття! Влітку нас особливо манить екзотика, а тут вона зовсім поруч – у наших оранжереях. Не лише все покажемо, а й розкажемо – про тропічні, субтропічні та водно-болотні рослини», – зазначають організатори на сторінці Ботанічного саду у соціальній мережі

Читайте також: На Alfa Jazz Fest працюватимуть три пікнікові зони

На запальні танцювальні вечірки Live and Dance просто неба львів’ян та гостей міста запрошує Ganok. Всі заходи відбуватимуться за адресою вул. Заводська 31).

24 червня. Субота

After Jazz Party!

Це екватор фестивалю, коли ми очікуємо велику кількість цікавих гостей з різних куточків світу! Музичний супровід від діджеїв та ведучих з радіо Аристократи!

Початок о 22:00

 

25 червня. Неділя

Jam Anniversary!

Джемовий День Народження Ґанку! У цей особливий для нас вечір, збираєм під відкритим небом музикантів та вокалістів, на підготовлену сцену, де кожен зможе долучитись!

Special Guests

Початок о 20:00

Спорт

У неділю, 25 червня о 16:30 у Львові американський футбол. Львівські «Леви» будуть приймати київських «Джокерів» на стадіоні СКА. Прийти і повболівати можна за адресою: вул. Клепарівська, 39А.

 

У суботу, 24 червня, з 11:00 до 15:00 у Стрийському парку (нижня арка, вхід від вулиці Паркової) усі охочі зможуть взяти участь у Йога-Дні. Захід приурочено до міжнародного Дня Йоги.

Структура заходу:

1) лекція з ведичної культури і аюр-веди;

2) презентація (теорія і практика) різних напрямків йоги йога-тічерами студії «Форевер» Львів:

- Хатха йога

- Аштанга йога

- Гормональна йога;

3) майстер-клас з Хатха йоги, Аштанга йоги, Базової йоги;

4) пранаяма, медитація, йога-нідра;

5) лекція з Бгакті йоги;

6) спів мантр, баджан, кіртан (спів мантр під супровід індійських музичних інструментів);

7) пригощання Прасадом – «їжею для душі».

Вхід вільний. Участь можуть взяти усі охочі.

 

День молоді 2017

Основні заходи у Львові на День молоді заплановані у парку-сквері «На валах» (парк між вулицями Підвальною та Винниченка). 25 червня там відбудуться різноманітні заходи:

– майстер-класи: з малювання кавою, графіті, каліграфії, латиноамериканських танців;

– маштабний танцювальний флешмоб;

– розважальна гра MindGame;

– Challenge «Стань з дивану»;

– вікторина;

– квест «Стежками Лева»;

– вуличний університет;

– лабіринт-театр;

– скеледром;

– гра AngryBirds;

– музичний концерт;

– кіноперегляд під відкритим небом;

– щось цікаве (секретна локація).

Щоб взяти учать у розважально-інтелектуальній грі MindGame, потрібно зареєструватися за посиланням. Також до Дня Молоді проведуть активний квест «Стежками Лева», до участі запрошується молодь віком 14-24 років. Для цього потрібно зібрати команду, у складі капітана та 4-9 учасників, та зареєструватись за посиланням.

 

З 24 червня до 2 липня відбуватиметься низка освітніх та мистецьких заходів в рамках фестивалю «Твій простір».

В програмі святкування Дня молоді передбачені такі заходи:

Профорієнтаційний захід для підлітків «ІТ-день» (24 червня, Lviv It School Сахарова, 35);

Кінопоказ сучасного українського короткометражного кіно (25 червня, сквер «на Валах», вул. Винниченка, 12);

Лекції про мандри та особисту продуктивність (25 червня, сквер «на Валах», вул. Винниченка, 12);

Зареєструватись та дізнатись деталі можна на сторінці ГО «Граніт».

 

У неділю, 25 червня, з 11:00 до 00:00 у парку «Горіховий гай» відбудеться інтелектуально - розважальний молодіжний фестиваль «Україна – це Я».

Програма заходу розмежовується на дві частини: зранку з 12:00 - 16:00 – розваги, музика, святкування, веселощі для дітей, а ввечері – вечірка та перегляд кінофільмів для молоді.

Програма:

12:00 - 16:00 – Дитяча зона; Заняття англійської; Представлення літніх таборових проектів;

12:00 - 16:00 – Козацькі забави;

12:00 - 16:00 – Спортивні змагання;

12:00 - 17:00 – Атракціони;

17:00 - 19:00 – Зустріч з відомими людьми міста в рамках молодіжного фестивалю.

19:00 - 22:00 – Вечірка на даху;

22:00 - 00:00 – Ніч кіно.

Вхід безкоштовний.

Стахів Марія


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!