Політична реклама

Львівських школярів запрошують на безкоштовне навчання в США

1658 0
Протягом осіннього періоду 2013 в Україні проводитиметься набір школярів за програмою “Програма обміну майбутніх лідерів” FLEX.

FLEX – програма культурного обміну, яка дає можливість українським школярам протягом одного навчального року навчатись у школі в США, проживаючи в американській сім’ї, про це повідомляє прес-служба програми FLEX-Україна.

Цього року в Україні буде 25 центрів тестування. Працівники, що проводитимуть тестування, виїжджатимуть до кожного з цих центрів. Учні 8, 9 та 10 класів, які народилися в період від 1-го січня 1997 до 15 липня 1999 року, матимуть змогу проходити тестування в найближчому до них центрі тестування.

Також запрошуються учні з обмеженими фізичними можливостями 8, 9, 10 та 11 класів, які народилися в період від  1 березня 1996 року до 15 липня 1999 року. Ці учні запрошуються до найзручнішого для них місця тестування. Конкурс для учнів з обмеженими фізичними можливостями проходить окремо від загальної групи, вони змагаються між собою.

Всі охочі брати участь у конкурсі мають прийти на місце тестування в час та день, оголошений заздалегідь. Перший тур – це невеликий письмовий тест з англійської мови. Зазвичай результати першого туру відомі в день його проведення.

У Львові перший тур відбудеться 10 листопада 2013 року у СЗОШ №93 на вул. Кос-Анатольського, 10.

Учасники, які пройшли до другого туру, писатимуть три невеликих твори на задані теми. Другий тур, як правило, відбувається наступного дня після першого туру. Всі матеріали другого туру надсилаються до Вашингтону для оцінювання незалежною комісією.

Третій тур відбувається через 3-6 тижнів після проведення другого туру. Третій тур включає зустріч з учасниками та їхніми батьками. На цій зустрічі  учасники отримують анкети, на заповнення яких дається два тижні. Після цього терміну вони мають бути повернені до офісу American Councils у Києві.

Після зустрічі всі учасники третього туру писатимуть два невеликих твори англійською мовою та складатимуть стандартизований тест з англійської мови. Тест складається з аудіювання та письмової частини.

Крім того, під час третього туру з кожним учасником проводитиметься індивідуальна співбесіда англійською та рідною мовами, а також вони братимуть участь у роботі груп, що складаються  з 5-8 учнів.

Після отримання анкет від усіх учасників, з кожного центру тестування документи третього туру відсилаються до Вашингтону для розгляду міжнародною незалежною комісією. Фіналісти та альтернативні кандидати програми будуть визначені у квітні 2014 року.

Після оголошення результатів учасники програми займаються підготовкою необхідних документів для отримання американської візи. Протягом червня та липня кожен з учасників обов’язково проходить програму передвиїзної орієнтації, яка зазвичай проводиться у Києві. Фіналісти програми, обрані в квітні 2014 року, вирушать до Сполучених Штатів Америки у серпні 2014 року, в Україну повернуться у травні-червні 2015 року. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!