Львів’ян кличуть разом прибрати пам’ятний знак жертвам СНІДу

2167 0
З нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом у Львові відбудеться толока довкола пам’ятного знаку, присвяченого людям, які померли від СНІДу. Про це інформує прес-служба ЛМР.
фото: www.unn.com.ua, portal.lviv.ua, www.lviv.tv

фото: www.unn.com.ua, portal.lviv.ua, www.lviv.tv

1 грудня о 14.00 год. Львівське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» організовує толоку довкола пам’ятного знаку, присвяченого людям, які померли від СНІДу. Пам’ятний знак знаходиться у сквері на розі вул. Японської та вул. Ак. Єфремова.

«Толокою ми хочемо продемонструвати турботу про чистоту скверу, де знаходиться пам’ятний знак, а також висловити свою громадянську позицію, згадати тих, хто помер від епідемії та висловити солідарність людям, які живуть з ВІЛ-інфекцією», – повідомляють організатори.

Нагадаємо, автором пам'ятника є український скульптор Богдан Сколоздра. Червона стрічка – це не лише символ пам'яті та солідарності з ВІЛ-позитивними людьми, але й виступ проти необізнаності та дискримінації людей, яких торкнулася епідемія ВІЛ/СНІДу. Символ всесвітнього антиСНІДівського руху створив художник Франк Мур у квітні 1991 року. Першопочатково червона стрічка, прикріплена на грудях, означала приналежність до людей, що об'єднались навколо проблеми СНІДу.

Читайте також: У Львові з’явився пам’ятний знак жертвам СНІДу

Щодо додаткової інформації львів’янам радять звертатися до Львівського обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», +38 096 547 04 07, E-mail: [email protected]. Контактна особа: Крупа Христина, старший соціальний працівник. 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!