Львів'янам розповіли, як споживати менше російського газу

2615 1
Ми можемо сьогодні замінити газ, але, перш за все, ми маємо навчитися виключати світло в кімнаті, в якій ніколи немає. Зараз ми говоримо про альтернативне і те, що в нас під ногами, що нам дав Бог і чим ми маємо скористатися. Ми маємо це робити з розумом і чіткою екологічною культурою і відповідальністю перед наступними поколінням, але ми маємо це робити. Таку думку в ефірі tvoemisto.tv висловила депутат Львівської облради, економіст Оксана Юринець.

"Ми можемо повчитись у наших сусідів на Закарпатті. Я пам'ятаю, що ми були в своїх родичів ще в червні місяці, і вже тоді половина подвір'я, а воно в них дуже велике, було наполовину заготовлене дровами. І вони чітко відмовились від використання газу. В нас теж є багато розробок різних пресованих брикетів, не тільки з деревини, а з інших матеріалів, які дають жар, але які не будуть токсичними. Або ми навіть маємо придумати систему вловлювання цих токсичних газів, які теж мають давати якусь енергію", – пояснила Юринець.

Читайте також: Ефективний бойкот російських товарів. Поради

Вона розповіла, що знає про те, що хлопці з інституту енергетики придумали спосіб альтернативного опалення: прибравши всю дику деревину, яка росте на обочинах – придорожніх зонах, її можна спресувати  і зробити спеціальні брикети, які теж дуже добре горять.

Крім того, за її словами, зараз державі важливо мати багато речей під своїм контролем – надра мають бути надрами народу України.

Читайте також: Як економити газ в побуті

 


Читайте також:
7 Серпня, 2014 22:13
Львів Слушні поради. Але чому не дають дозволи мешканцям Львова на встановлення автономного опалення? Котельні не ефективні, в них ККД малий. Вони більше гріють траву на газонах, а не помешкання. Автономне опалення дало б дуже суттєву економію газу.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!