Політична реклама

Львів'янам роз'яснили, коли припиняють виплачувати допомогу при усиновленні

1529 0
Відповідно до Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» право на отримання допомоги при усиновленні дитини мають особи, які є громадянами України, постійно проживають на її території та усиновили дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування (якщо усиновлювачами є подружжя - один з них на їх розсуд).

Про це інформує прес-служба Львівської міськради. Відповідно до постанови КМУ від 27 грудня 2001 р. N 1751» Про затвердження Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми передбачено умови припинення виплати допомоги при усиновленні дитини, а саме у разі:

·               позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;

·               нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем допомоги належних  умов для повноцінного утримання та виховання дитини;

·               відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав;

·               смерті дитини або отримувача допомоги;

·               перебування отримувача допомоги у місцях позбавлення волі за рішенням суду;

·               скасування рішення про усиновлення дитини або визнання його недійсним;

·               тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання.

 

Виплата допомоги при усиновленні дитини припиняється за рішенням органу, який призначив допомогу, прийнятим на підставі пропозицій служби у справах дітей, а у разі смерті дитини - повідомлення державного органу реєстрації актів цивільного стану з місяця, що настає за місяцем, в якому виникли зазначені обставини.

Служби у справах дітей протягом 10 днів після настання зазначених вище обставин подають органам праці та соціального захисту населення пропозиції щодо припинення виплати допомоги при усиновленні дитини.

Державні органи реєстрації актів цивільного стану протягом 10 днів після реєстрації смерті дитини подають органам праці та соціального захисту населення відповідні відомості.

«Виплата допомоги при усиновленні дитини поновлюється у разі, коли визначені вище підстави змінилися та особа, що фактично здійснює догляд за дитиною (якщо усиновлювачами є подружжя), звернулася про поновлення виплати допомоги при усиновленні дитини протягом шести місяців після припинення її виплати», - розповідає  Марія Подорляк, начальник Галицького відділу управління соціального захисту ЛМР.

Для отримання детальної інформації про різні види соціальних гарантій мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до  відділів соціального захисту за місцем проживання за телефонами:

 

Галицький:

тел.:  261-44-50

(вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:

тел.:  235-71-62

(вул. Театральна, 10)

Залізничний:

тел.:  295-82-28

(вул. І. Виговського, 34)

Франківський:

тел.:  237-50-81

(вул. Генерала Т. Чупринки, 85)

Шевченківський:

тел.:  252-28-40

(вул. В. Липинського, 11)

Сихівський:

тел.:  254-64-80

(просп. Червоної Калини, 66)

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!