Тести на Covid-19 зі Львова роблять у Тернополі та Івано-Франківську

5256 0
Місцеві лабораторії не справляються із великою кількістю матеріалу.
Фото: vynohradivnews

Фото: vynohradivnews

Щодня у Львівський обласний лабораторний центр МОЗ надходить близько 800 зразків матеріалів для аналізу на Covid-19, а усі лабораторії Львова можуть зробити 500, тож матеріал накопичується і доводиться шукати допомоги в інших регіонгах. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів заступник дщиректора Лабораторного центру МОЗ у Львівській області Олег Когут.

«Щоденно нам доставляють кількість проб, що удвічі перевищує наші можливості, тому вони накопичуються. І ми попросили регіони, де на така напружена ситуація, щоб нам допомогли. Це лабораторія Центру громадського здоров’я при МОЗ у Києві, а також Тернопільська, Івано-Франківська і Кропивницька лабораторії. Поки що це було один раз, але побачимо, може у перспективі будемо ще просити, щоб допомогли», – говорить Олег Когут.

Читайте також: Антирекорд Львова. Чому у Львові так багато хворих на Covid-19

Він додає, що в цих областях є і своє навантаження на лабораторії, але там краща ситуація із доставкою проб.

«Можливо, там відповідально ставляться до того і роблять аналізи, кому потрібно, а не усім поспіль, хто попросить, як це у нас. А ми не можемо розділити проби – які з них з якою метою, і робимо усе, що нам привозять», – говорить Олег Когут.

Нагадаємо, у Львівській області ПЛР-тести на Covid-19 роблять у Лабораторному центрі МОЗ, у лабораторії Інституту епідеміології Львівського медуніверситету, у лабораторії військового госпіталю, Центру легеневого здоров’я та Держпродспоживслужби.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!