Маршрут №52 у Львові змінить схему руху

3383 0
Зміни маршруту ще має погодити виконавчий комітет ЛМР.
Фото: Святослав Нейгауз

Фото: Святослав Нейгауз

Маршрут автобуса №52 продовжать до вулиці Варшавської. Про це на своїй сторінці на Фейсбук повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Андрій Білий.

Читайте також: На початку проспекту Чорновола у Львові облаштують виділені смуги для автобусів та тролейбусів

Із 1 вересня автобус має курсувати від АС «Західна» за маршрутом автобуса №28. Натомість нині автобус №52 курсує лише до площі Різні. Його обслуговує комунальне «АТП-1». 

Скільки автобусів курсуватиме на оновленому маршруті наразі не відомо, втім, як пояснює Андрій Білий, їх має бути достатньо, аби автобуси їздили що десять хвилин. На маршруті курсуватимуть низькопідлогові автобуси, а маршрут №28 залишать без змін. Таким чином у міськраді сподіваються вирішити проблему з транспортом на Городоцькій та Варшавській.

Додамо, що зміни до схеми руху автобуса №52 мають погоджувати на засіданні виконавчого комітету, оскільки змінюється значна частина маршруту.

Читайте також: Петиція про електронний квиток у Львові зібрала необхідні пів тисячі голосів

Нагадаємо, що міське управління транспорту намагалося домовитись із обласним департаментом дорожнього господарства, транспорту та зв'язку ЛОДА, аби продовжити маршрут №52 до Рудного та збільшити кількість автобусів до 12-15. Утім місту та області домовитись не вдалось. Водночас у міськраді також  планували запустити автобуси великого класу на маршрут №28, а до Старого Рудного – запустити безкоштовний експрес. Утім місцеві мешканці виступили проти такої ініціативи.

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!