Завтра ще на трьох маршрутах у Львові запрацює безготівкова оплата

4232 0
Йдеться про маршрути №11, №58 та №59.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

З вівторка, 3 жовтня, безготівкова оплата стане доступною на маршрутах №11, №58 та №59. Відповідне рішення погодив виконавчий комітет ЛМР. 

Відтак, пасажири цих маршрутів зможуть обрати для себе зручний спосіб оплати за проїзд: або банківською картою чи пристроєм з NFC, або звично – готівкою. 

Крім того, з 6 жовтня, безготівкова оплата запрацює на маршруті №61. 

«Перші три маршрути обслуговують приватні перевізники. На цих лініях працюють автобуси малої вмістимості. А маршрут №61 обслуговує наше комунальне АТП-1, тут курсують великі низькопідлогові автобуси. Загалом, на кінець наступного тижня в нас буде вже 10 маршрутів, де діятиме безготівкова оплата проїзду в межах впровадження е-квитка. Поступово нарощуємо обсяги, аби охопити безготівковковою оплатою усю міську транспортну мережу», – зазначив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Читайте також: Про нові маршрути, е-квиток і брак водіїв. Інтерв’ю з керівником управління транспорту Львова

Додамо, що, разом з впровадженням безготівкової оплати, на цих маршрутах будуть працювати контролери.

«На цьому етапі контролери не штрафують, а навчають та роз’яснюють людям як оплати за проїзд. Та перевіряють сам факт валідації/оплати», – додав Олег Забарило. Наразі безготівкова оплата діє на маршрутах №№1А, 3А, 5А, 10, 39 та 62.

Зазначимо, що наразі у Львові триває перший етап впровадження електронного квитка у громадському транспорті, так звана «освіта пільговика». На цьому етапі завершують друк транспортних карток для пільгових категорій населення та тестують обладнання. Воєнний стан, за словами директора департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олега Забарила, ускладнив багато речей, зокрема через вторгнення росії чеське посольство відкликало підрядника, який у другій половині лютого якраз працював із обладнанням. Команда поспішно виїхала зі Львова. Про те, яких змін чекати від впровадження електронного квитка, читайте тут.

Крім того, Tvoemisto.tv дізналося, як працює електронна оплата у Львові, і запитало львівʼян, наскільки це зручно та що можна покращити

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!