Маски та вакцинація. Як вберегтись від «Дельти»

1363 0
Вимоги "зеленої" зони масок не скасовують. Їх необхідно носити у приміщеннях та у транспорті.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

В Україні відбувається збільшення кількості хворих на коронавірус, зокрема уже зареєстрували понад 520 випадків зараження Дельта-штамом. А він, як відомо, є більш заразним та спричиняє важчий перебіг захворювання. Головний захист – медична маска. Про це нагадує головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Читайте також: Потужна версія Сovid-19. Чим небезпечний штам коронавірусу «Дельта»

«Захисні маски для обличчя можуть перешкоджати передачу вірусу від носія Covid -19, так званий підхід «контролю над джерелом». Носіння маски – це ні в якому разі не обмеження нашої свободи. Це – радше рятувальний жилет, що допомагає повернути свободу ходити на роботу, до школи та спілкуватися з іншими, зменшивши передачу та розповсюдження коронавірусу. Не зважаючі на наявні вимоги зеленої зони, ми радимо використовувати маски з огляду на те, що зараз циркулює штам Дельта», – зазначив він.

Маски потрібно використовувати якщо ви перебуває у місцях з великим скупченням людей:

  • у транспорті (автобуси, літаки, поїзда та інш.);
  • у замкнених громадських приміщеннях (офіси, конференц-зали, кафе та інш.);

Також не слід забувати про інші заходи профілактики поширення коронавірусної інфекції, а саме про вакцинацію.

Ігор Кузін також додав, що в Україні зареєстровано понад 520 випадків зараження Дельта-штамом коронавірусної інфекції. Він майже вдвічі заразніший за попередні та може спричинити важчий перебіг хвороби у невакцинованих осіб. Про це свідчать дослідження, проведені в Канаді та Шотландії, у яких доведено, що пацієнти при інфікуванні Дельта-штамом частіше потрапляють до лікарні.

Читайте також: На Львівщині підтвердили вже 24 випадки небезпечного штаму «Дельта»

Нагадаємо, на Львівщині виявили  24 випадки Дельта-штаму коронавірусу. В інфікованих штамом «Дельта», є такі симптоми, як: висока температура, біль в горлі, кашель, нежить і слабкість на фоні відсутності температури. Проте, на відміну від звичайної застуди, перебіг захворювання є важчим. Новий штам коронавірусу здатний інфікувати дітей від двох років, підлітків, молодих осіб 30-35 років.

Якщо раніше вірус передавався повітряно-крапельним шляхом, через дихальні шляхи і слизові оболонки, то на сьогодні доведено ще один шлях передачі – через шлунково-кишковий тракт. Тому більшість пацієнтів з штамом «Дельта» мають кишкові розлади – нудоту, зниження апетиту, болі в кишківнику. 

Детальніше про те, яку небезпеку несе новий штам коронавірусу, чим відрізняється – читайте у матеріалі. А про те, як врятуватися від нового небезпечного штаму, можете довідатися тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!