Медиків Львівщини запрошують на Всеукраїнську прощу до Страдчу

2160 0
Тvoemisto.tv траслюватиме прощу на своїх ресурсах.
Фото: yavoriv-info.com.ua

Фото: yavoriv-info.com.ua

Завтра, 12 червня, медиків запрошують на IX Всеукраїнську прощу до Страдчу. Проща, яку організовує Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ, відбудеться під гаслом «Моє милосердя змінює світ». Подивитись прощу можна буде на ресурсах Тvoemisto.tv.

Читайте також: У Львові пройде велопроща до 20-ї річниці приїзду Папи Івана Павла ІІ

За словами організаторів, медики матимуть змогу прослухати унікальну історію Страдецької гори, долучитися до Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолить єпископ-помічник  Стрийський, Преосвященний Владика Богдан (Манишин). У другій половині дня пройде Хресна Дорога з подякою за дар життя.

Особливу увагу під час прощі звернуть на вдячність медичним працівникам за їхнє самовіддане служіння під час світової пандемії.

Читайте також: «Охоплює апатія до всього». Сестра Севастіяна розповіла, як двічі хворіла на Covid-19

Цього року проща, як і торік, відбуватиметься на вулиці, щоб можна було забезпечити максимальну дистанцію, дотримання карантинних норм.

«Увагу будемо акцентувати на подяці медикам, молитві за них, вдячності за їхню працю. Прагнемо, щоби ця подія стала у певному сенсі історичною для Страдецької гори», – каже керівниця Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я с. Севастіяна (Карвацька).

За її словами, кількість осіб, яка зможе взяти участь у прощі буде обмежена, хоча не буде таких жорстких обмежень, як минулого року.

Проща відбудеться з дотриманням усіх карантинних норм, однак планується і онлайн-трансляція.

Нагадаємо, у суботу, 19 червня, біля храму Різдва Пресвятої Богородиці (майдан св. Івана Павла ІІ папи Римського, 1) відбудеться велопроща, приурочена святкуванню 20-ліття приїзду св. Івана Павла ІІ. А у суботу, 26 червня 2021 року, відбудеться Всеукраїнська проща до Страдчу. Очолить її глава УГКЦ Святослав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!