Мешканців двох під’їздів будинку, що обвалився в Дрогобичі, можуть повернути додому

2767 1
Втім, експерти продовжують обстежувати будинок від підвалу до покрівлі.
Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Учора, 29 серпня, будинок у Дрогобичі, де у ніч на 28 серпня обвалився другий під’їзд з першого по четвертий поверх, оглянув експерт зі Львова. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив прессекретар Дрогобицької міськради Зеновій Квасній.

«Учора був експерт зі Львова, він оглянув будинок. Сказали, що в першому і четвертому під’їзді загрози немає і, можливо, навіть повернуть туди мешканців», – каже Зеновій Квасній.

Читайте також: Трагедія в Дрогобичі нагадала, що «дядя Коля – не експерт»

Але, додає він, сьогодні викликали ще інших експертів, які обстежують підвал, фундамент, покрівлю і під’їзди.

«Зараз досконально обстежують. Учора це більше стосувалося проведення робіт, щоб дозволити сьогодні експертам зайти в будинок і дати фахову оцінку. Вони кажуть, що потрібно десь до тижня часу для висновків. На них чекають і в ЛОДА, і в Кабміні», – говорить Зеновій Квасній.

Читайте також: Усе про трагедію в Дрогобичі в один клік. Фото

Станом на вечір 30 серпня немає навіть попередніх проміжних висновків. Скоріше за все, говорить речник, їх оприлюднять вже в понеділок, принаймні, сподіваються на це.

Водночас Оксана Мицавка, яка має квартиру у четвертому під’їзді будинку, де сталась трагедія, розповіла Tvoemisto.tv, що рівно рік тому зверталась у дрогобицький відділ інспекції ДАБК із скаргами на тріщини в своїй квартирі, що з’явились після перепланування приміщення на першому поверсі.

Щодо відселених людей, то, розповідає Зеновій Квасній, у тих, кого поселили в гуртожиток неподалік, були скарги на відсутність води.

Читайте також: У Дрогобичі через обвал будинку поліція затримала двох комунальників

«Але води не було в усьому мікрорайоні, бо обладнання – в тому будинку, де обвалився під’їзд. Але вже провели роботи і увімкнули водопостачання. Я спілкувався із соцслужбами, які безпосередньо контактують з людьми, яких відселили. Якщо є якісь скарги, вони одразу вирішуються», – говорить він.

У Дрогобицькій міськраді нагадують, що є можливість переселити людей в інше житло.


Читайте також:
3 Вересня, 2019 22:36
Станіслав М Пане прессекретар Дрогобицької міськради Зеновій Квасній надайте відповідь, а саме:
- коли був виконен КАПІТАЛЬНИЙ ремонт даного будинку згідно ДІЮЧОГО ЗУ Про приватизацію державного житла, та Постанови КМУ на його виконання, що є АКТОМ цивільного законодавства України, ч.4 ст.4 ЦКУ,
- ці кошти надавались урядом України щорічно та лише Янукович у 2013 році скасував, якщо ВИ їх не отримували, то де Ваші звернення до ПРОКУРАТУРИ та НП України по ст. 364, 191 КК та інших у ЄРДРі, якщо немає то ВИ є УЧАСНИКОМ ОРГАНІЗОВАНОЇ бандитського угруповання,
- відсутність органів самоврядування населення є підтверженням корупційних дій у даному місті,-ВИ зробили безконтрольну владу у даному місті,
- заява про відсутність звернень мешканців є лише підтверженням про неналежне виконання своїх обовязків служб ЖКГ міста, що підтвержують дерева на світлинах,
- експерт зобовязан був виявити порушення які довели до трагедії та вже на основі даного складати висновки про інши приміщення - на світлинах ті частини будівлі НЕ МАЛИ право існувати поза будинку, вони по ПРОЄКТУ мали бути ВСЕРЕДЕнні!!!!, те що не має відповіді для КАБМІНУ підтвержує відсутність правової оцінки "експерта з Львіва".
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!