Україна допомогла Польщі з електроенергією та на Львівщині волонтери зможуть отримати відшкодування. Підсумки доби

749 0
Нині 3 березня та 739 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: Укренерго

Фото: Укренерго

Акцент дня: На Львівщині волонтери зможуть отримати відшкодування за товари для військових. Як повідомив Tvoemisto.tv заступник директора департаменту економічної політики ЛОВА Орест Гринів, ОВА співфінансуватиме на 50% від суми кожної закупівлі, яку подасть на затвердження волонтерська організація.

Ситуація на фронті:

Читайте також: Головнокомандувач ЗСУ заявив про кадрові зміни серед командирів бригад. Натомість Олександр Сирський високо оцінив дії 54 омбр, які знищили ворожу техніку артилерією та мінами.

Та: Українські військові знищили ще один російський бомбардувальник Су-34. Повітряні сили застосували зенітні керовані ракети по двох ворожих літаках.

Ключові події:

1. Україна надала невідкладну підтримку для польської енергетичної системи. Польща звернулася за допомогою в аварійній ситуації, і Україна відгукнулася, надаючи підтримку з 10:00 до 12:00 та з 13:00 до 17:00 на загальну суму 1540 мегават-годин. В Україні не існує дефіциту в генерації електроенергії, з 14 одиниць генеруючого обладнання теплових електростанцій наявні в резерві 11 блоків і 3 корпуси, які можуть бути введені в дію при необхідності;

2. На Львівщині відкрили алею пам’яті загиблих захисників. Алея розташована у парку ім. Степана Бандери у центрі Дрогобича і представляє собою металеву конструкцію у формі тунелю, стіни якої прикрашені портретами військовослужбовців.

Читайте також: 71% українських підлітків почуваються щасливими. Дослідження. Разом з тим, майже половина дітей мають симптоми посттравматичного стресового розладу, і тільки 46% заявляють про добре самопочуття і енергійність;

3. На одному з автобусних маршрутів у Львові збільшать кількість транспорту. Йдеться про №1А, де тепер будуть курсувати 10 автобусів.

Читайте також: Від початку року за неправильну стоянку авто у Львові виписали штрафів на 9,5 мільйонів гривень. Також було евакуйовано 1000 транспортних засобів;

4. У Львові продовжать програму співфінансування реставрації вікон та брам. У 2023 завдяки програмі вдалося відновити 24 брами та 20 вікон у семи будинках у історичній частині міста.

Читайте також: У Львові почалася акція «Подаруй місту дерево». Як приєднатися. Вартість одного від 3500 до 7000 грн, залежно від виду та віку.

Та: Які церковні свята відзначатимуть у березні. 25 березня – Благовіщення Пресвятої Богородиці;

5. Ведмежий притулок на Львівщині розпочав новий туристичний сезон. Наразі у притулку проживає 28 ведмедів, яких врятували із поганих місць проживання.

Читайте також: Львівські виставки, які варто відвідати.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!