Міністр охорони здоров’я знову приїхав до Львова

3268 0
Віктор Ляшко відвідав декілька львівських лікарень, а також хімзавод.

До Львова вдруге приїхав глава Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко. Вчора, 12 листопада він відвідав обласну інфекційну клінічну лікарню та Львівський хімзавод. А сьогодні, 13 листопада приїхав ще до кількох медзакладів Львівщини. Про це сам міністр написав у соцмережі.

Читаайте також: У Центрі легеневого здоров'я запрацює сучасний оновлений реанімаційний зал

«Сьогодні встиг заїхати до Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні, де поспілкувався з колективом лікарні. У закладі всі медичні працівники отримали «ковідні доплати», затримок немає і нарікань у працівників теж. Кажуть, все завдяки головному лікарю, який правильно розподіляє пріоритети у розвитку для закладу. Із НСЗУ мають кілька законтрактованих пакетів, що дозволяє забезпечувати і заробітні плати, і закуповувати необхідні ліки», – повідомив Віктор Ляшко.

Також у п’яницю він приїхав на Львівський хімзавод, який виробляє кисень для 8 областей західного регіону.

Сьогодні, 13 листопада очільник МОЗ прибув до Центру легеневого здоров’я.Як повідомляють у лікарні, під час візиту обговорили з міністром ситуацію із ковідом, завантаженість закладу та ефективність лікування при ковідних ускладненнях. Крім того, медики говорили про збільшення заробітної плати.

За словами Ляшка, підвищення очікують з січня 2022 року для тих лікарень, які працюють за програмою медичних гарантій.

Читайте також: «Сьогодні я не поцілую тебе на ніч». Репортаж із Covid-відділення у Львові

Додамо, що станом на 13 листопада у Центрі легеневого здоров'я з 370 Covid-ліжок заповнені 255. В обласній інфекційній клінічній лікарні заповненість практично 100% – з 230 ліжок зайняті 226. 

Також міністр відвідав Західноукраїнський спеціалізований медичний дитячий центр.

«Підняли питання лікування орфанних хвороб та онкології в дітей. Приємно почути про 100% забезпечення препаратами для хіміотерапії за рахунок централізованих поставок. Подивились фінальний етап ремонтних робіт появи боксів для трансплантації кісткового мозку дітям. Зовсім скоро з’явиться ще один центр, і це круто. Тариф на ці послуги ми вже підняли», – написав Ляшко.

Крім того, міністр навідався у Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, перинатальний центр, Жовківську ЦРЛ, також оглянув базу Інституту спадкової патології НАМН України та «спонтанно заїхав» у клінічну лікарню швидкої медичної допомоги у Львові.

Також Віктор Ляшко взяв участь у четертому регіоналному форумі «Реформа системи шкільного харчування». 

Нагадаємо, минулого місця Віктор Ляшко відвідав клінічну лікарню швидкої медичної допомоги у Львові. Детальніше про те, що відбувається у ковід-відділенні однієї з львівських лікарень та хтоо платить за лікування, читайте у нашому матеріалі.

Фото з Facebook-сторінок Віктора Ляшка та Центру легеневого здоров'я



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!