300 тисяч правоохоронців щодня стоять на захисті безпеки України, – очільник МВС

1329 0
За словами очільника МВС, 300 тисяч поліцейських, нацгвардійців, прикордонників та рятувальників щодня несуть службу на захисті внутрішньої безпеки України.
РОСІЙСЬКА ВІЙСЬКОВА ТЕХНІКА, ФОТО GETTY IMAGES

РОСІЙСЬКА ВІЙСЬКОВА ТЕХНІКА, ФОТО GETTY IMAGES

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський закликав українців не панікувати в умовах загрози нового вторгнення Росії до України та зазначив, що МВС не допустить жодних сепаратистських провів.

«300 тисяч поліцейських, нацгвардійців, прикордонників та рятувальників щодня несуть службу на захисті внутрішньої безпеки України. Незважаючи на будь-які заяви про можливі агресивні дії з боку Російської Федерації, ніхто не панікує і не боїться. Кожен просто виконує свою роботу задля спокою українців», – йдеться у його зверненні.

Читайте також: У Львові затвердили план дій у разі військової загрози з боку Росії

За його словами, у Міністерстві внутрішніх справ не допустять жодних сепаратистських проявів на кшталт тих, що були навесні 2014 року в Харкові, Луганську, Донецьку, не допустять і повторення Слов’янська.

«Якщо якийсь «гіркін» спробує захопити адмінбудівлі, він буде розстріляний нашим спецназом без попередження та жодних вагань», – додав він.

Він вважає, що нині, перш за все, слід зберігати спокій, бо Україна стала сильнішою та організованішою. По-друге, кожен на своєму місці повинен виконувати щоденну роботу, аби функціонували школи, лікарні, дитячі садки, підприємства.

Читайте також: «Це загальноєвропейська справа». Іноземці, які лишаються у Львові, попри можливе вторгнення Росії

Нагадаємо, що у Львові затвердили план дій у разі надзвичайної ситуації. Так, прийняли рішення збільшити резерв крові, а міські лікарні вже забезпечені тримісячним запасом медикаментів та інших матеріалів. Якщо ж повністю зникне світло, то мешканцям обіцяють подавати санітарний об'єм води. Повний перелік рішень, які затвердили на позаплановому засіданні міської комісії ТЕБ і НС, читайте за посиланням.

Також СШАКанадаАвстралія переміщують свої посольства до Львова. Окрім цього, українські олігархи та бізнесмени покидають Україну чартерними рейсами. Лише 13 лютого з Києва вилетіло близько 20 чартерів та приватних літаків. Такої кількості чартерів не спостерігали упродовж шести років. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!