Місія МАГАТЕ вже у Києві

743 0
Вони планують відвідати Запорізьку АЕС.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії прибула до Києва. Про це повідомляє УП з посиланням на CNN.

Репортери видання помітили членів делегації Міжнародного агентства з атомної енергії у готелі в Києві у вівторок, 30 серпня. Місію очолює глава МАГАТЕ Рафаель Гроссі. 31 серпня місія МАГАТЕ планує відвідати тимчасово окуповану росією Запорізьку атомну електростанцію на тлі відновлення обстрілів ЗАЕС та зростання побоювань щодо ядерної катастрофи.

Читайте також: Збройні сили України відкинули окупантів на п'ятьох напрямках, – Генштаб 

За інформацією Wall Street Journal, інспекція почне роботу в середу і пробуде на станції до суботи.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час зустрічі генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем серед іншого обговорили ядерний шантаж росії на Запорізькій АЕС. Наслідки аварії на Запорізькій АЕС можуть бути вдесятеро потужніші, ніж на Чорнобильській атомній електростанції. Фахівці зробили такий висновок, відштовхуючись від наслідків аварії 1986 року на ЧАЕС. Це пов’язано з тим, що кількість ядерного палива на Запорізькій атомній електростанції в 9-10 разів більше, ніж було на Чорнобильській. 

За словами президента України Володимира Зеленського, росія може спровокувати найбільшу в історії аварію на Запорізькій АЕС – і це фактично буде застосуванням ядерної зброї без ядерного удару.

23 серпня міністр закордонних справ росії  сергєй лавров розмові з главою МЗС Франції підтвердив згоду рф на місію МАГАТЕ на ЗАЕС. 25 серпня вперше в історії сталося повне відключення ЗАЕС від енергомережі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!