На Львівщині ремонтують старий гуртожиток, щоб заселити переселенців

2809 0
У гуртожитку облаштують 32 квартири для внутрішньо переміщених осіб.
Фото: Скрін з відео

Фото: Скрін з відео

У Стебнику, що на Львівщині, триває капітальна реконструкція старого п'ятиповерхового гуртожитку, де зможуть проживати внутрішньо переміщені особи. Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

Читайте також: На Львівщині планують збудувати житловий комплекс для переселенців та сімей військових

Гуртожиток колишнього професійно-технічного училища, який не використовувався близько 20 років, переобладнають під 32 квартири, з яких 4 будуть однокімнатні, а  28 – двокімнатні. Помешкання здаватимуть під ключ – із ремонтом та санвузлами.

«Двокімнатні квартири матимуть роздільні санвузли: окремо умивальник з туалетом і окремо душова кабіна. У житлових кімнатах у чистовому варіанті мають пошпаклювати та пофарбувати стіни, у санвузлах — покласти плитку, на підлогу постелити ламінат», – каже керівник «Еко Тепло Дрогобич» Іван Демко, який є генеральним підрядником.

Також передбачена реконструкція фасаду та капітальний ремонт покрівлі будинку. Завершити роботи планують до кінця серпня. Після гуртожиток здадуть в експлуатацію.

Читайте також: Біля Стрия на Львівщині збудують 60 житлових будинків для переселенців

Також у Дрогобичі заплановане будівництво двох модульних будинків для проживання людей зі статусом ВПО. Усі вони перебуватимуть у комунальній власності міста. При розподілі житла переваги надаватимуть тим, хто втратив свій дім, працевлаштованим у Дрогобицькій громаді та мають дітей.

Нагадаємо, що турецькі компанії планують збудувати на території Добротвірської громади модульне містечко для переселенців. Також поблизу Стрия зведуть містечко для внутрішньо переміщених людей, зокрема, там збудують 60 житлових будинків з тенісними кортами, стоянками для автомобілів, дитячих майданчиків тощо. Окрім того, дещо менше модульне містечко облаштують у селі Бортятин Судововишнянської громади. У ньому зможуть розселити близько 300 осіб, в основному, планують надати прихисток жінкам з дітьми. 

Також у селі Хоросно неподалік Львова відкрили перший квартал містечка для переселенців зі східних областей та сімей військових, які втратили домівки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!