На Львівщині розробляють нове газове родовище

2226 0
За попередніми оцінками, родовище може містити близько 150 мільйонів кубометрів газу, що дозволить експлуатувати його не менше 10 років.
фото:  turka.net.ua, uapress.info

фото: turka.net.ua, uapress.info

У газотранспортну систему України почало надходити паливо, здобуте з «мезозойського» родовища, відкритого в Жидачівському районі Львівської області.

Після знаменитої Дашави, яку безжально викачали на потреби СРСР, на цій території не вдавалося знайти значних покладів газу. Однак після 40 років пошуку зусилля вчених увінчалися успіхом: недалеко від Дашави відкрито Крехівське родовище. Як стверджують геологи, це одне з найбільших покладів блакитного палива, яке закладено ще в мезозойську еру. Це відкриває можливість серйозної видобутку газу, – інформує прес-служба ЛОДА, посилаючись на слова очільника відомства Олега Синютки.

Розробку родовища здійснювало ТОВ «ЗахідНадраСервіс», вклавши понад 50 млн гривень. Окупити витрати інвестори планують протягом п’яти років, добуваючи щодоби понад 20 тисяч кубометрів газу.

За попередніми оцінками експертів, родовище може містити близько 150 млн кубометрів газу, що дозволить експлуатувати його не менше 10 років. Окрім того, до кінця року інвестори планують пробурити на цій площі ще дві свердловини.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!