На Львівщині стали менше хворіти на грип та ГРВІ

1773 0
Усього з початку епідсезону перехворіли вже понад 213 тисяч мешканців області.
Фото: meteoprog.ua

Фото: meteoprog.ua

За минулий тиждень – 18-24 лютого – у Львівській області на грип та ГРВІ захворіли 13 812 людей. Це на 1110 випадків захворюваності менше, аніж попереднього тижня, повідомляє лабораторний центр МОЗ у Львівській області.

Загалом в області перевищення епідпорогу немає, але є на окремих територіях: у Городоцькому, Жовківському, Сокальському, Дрогобицькому, Буському районах і в Самборі.

Щоб зупинити поширення хвороби у 35 школах та в одному садочку області тимчасово призупинили навчання.

Читайте також: Сезон грипу 2018-2019. Що треба знати, щоб вберегтися

У Львові за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли 4012 людей, що на 44 випадки менше, аніж попереднього тижня. Серед хворих діти – це 47,1%. Загалом кількість хворих дітей віком до 17 років дещо зменшилась. Зараз тимчасово призупинене навчання лише в одному навчальному закладі міста – у ліцеї №37.

Протягом тижня у стаціонари області з грипом або ГРВІ госпіталізували 210 людей, з яких 133 – діти.

Від початку епідсезону  в області на грип та ГРВІ захворіли 213 242 людей, з них 121 347 – діти до 17 років (56,9%), торік хворіли відповідно 216 770 людей (130 386).

Читайте також: Як відрізнити грип від застуди. Поради МОЗ

За час сезону хворіб лабораторний центр МОЗ у Львівській області дослідив зразки матеріалів від 185 хворих  із підозрою  на грип  та ГРІ. У 62 з них виявлено вірус грипу А (А(Н1)-6, А(Н3)-15), а також виявлено  риновіруси, віруси парагрипу ІІ, ІІІ та ІV типів,  аденовірус, коронавіруси, метапневмовіруси.

Нагадаємо, з початку року від ускладнень грипу на Львівщині померли вже 6 людей. Лікарі просять звертатись по меддопомогу щойно людина відчула перші симптоми захворювання. Усі померлі мали супутні захворювання, зокрема, діабет та ішемічну хворобу серця. Медики наголошують, що люди з хронічними захворюваннями є в групі ризику і мають бути особливо обачними, а краще – вакцинуватись від грипу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!