На Львівщині відремонтують біатлонне стрільбище

1665 0
Проєкт реалізовуватимуть за співфінансування обласного та місцевого бюджетів – 60% на 40%.
фото: ілюстративне/viking.com.ua

фото: ілюстративне/viking.com.ua

У Новояворівській громаді на Львівщині відремонтують біалтонне стрільбище. Проєкт реалізовуватимуть за співфінансуванням обласного та місцевого бюджетів – 60% на 40%. Область зі свого боку виділяє 11 млн грн. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник управління молоді і спорту Львівської ОВА Роман Хім’як.

«У вартість проєкту входить реконструкція  практично відбудова, бо там все зруйновано, трьох кіл (дистанцій на 400 м, 1 км та 2 км), асфальтобетонне облаштування лижероллерних доріжок, окремо  біатлонне стрільбище, а також освітлення, водовідведення, водозабір тощо. Буде ще невелике коригування експертизи», – пояснює він.

Читайте також: «Не плутайте нас з партизанами». Розмова з керівником тероборони Львівщини 

За його словами, ця реконструкція – спортивна складова, тобто капітальний ремонт біатлонного стрільбища на 12 вогневих установок та лижероллерних трас. Стрільбище призначене для біатлоністів, дорослих, юнаків, а на лижероллерній трасі, використовуючи спеціальні ковзани та лижі, – не лише представники біатлонного спорту, а й веслувальники, борці – практично всі види спорту, де присутня силова циклічна підготовка.

«Якщо ж вдасться його розвинути і не дивитися як на виключно спортивний об’єкт, а як на частину розвитку заповідника «Розточчя», підключити відновлений санаторій «Шкло», де є вода, лікувальний бруд, то комплексно вийде кейс, якого немає в Україні. Окрім стрільбища, яке розташоване в кілометрі за містом, є ще закрита база з басейном, тиром, номерами для відпочинку та реабілітаційним центром. У комплексі це мало би дати хороший результат»– зазначає він.

Додамо, що ремонт планують завершити ще цього року.

Читайте також: Поблизу Львова планують збудувати стрільбище на 20 гектарів

«Оскільки 60-70% робіт – це сам асфальт, якщо не буде заперечень у казначейства чи змін безпекової ситуації в державі, то плануємо завершити обє’єкт в цьому році. Можливо, доведеться частину робіт завершити в наступному»– говорить Роман Хім'як. 

Загалом на території Львівськоїобласті є ще два стрільбища – це база Міноборони в Тисовці та в Західному реабілітаційно-спортному центрі, що в с. Явора. Вони мають статус баз олімпійської підготовки та за пропускною здатністю, характеристиками є масштабнішими. 

Нагадаємо, що поблизу Львова планують збудувати стрільбище на 20 гектарів. Для цього місто планує виділити землі у селищах Великі Грибовичі і Малехові.

Юлія Осим

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!