На Львівщині запрацюють два нові вітряки, що генерують електоенергію

6873 0
На Старосамбірщині вже функціонують два вітряки для видобутку електроенергії. Сьогодні на завершальному етапі знаходиться запуск іще двох вітрогенераторів.

Групою компаній «ЕКО-ОПТІМА» у Старосамбірському районі підготовлено будівельні площадки під будівництво наступних 2 вітрогенераторів, які будуть введені в експлуатацію в IV кварталі поточного року. Про це повідомив начальник управління інвестиційної політики ЛОДА Роман Матис.

«У 2014 році компанією ТОВ «ЕКО-ОПТІМА» було запущено першу чергу (2 вітряки) вітроелектростанції «Старий Самбір 1» потужністю 6,6 МВт у Старосамбірському районі з обсягом інвестицій 9 мільйонів євро, – розповів Роман Матис. – Сьогодні на завершальному етапі знаходиться запуск другої черги (ще 2 вітряки) вітроелектростанції».

Слід зазначити, що вітряна електростанція «Старий Самбір 1», після введення в експлуатацію другої черги, вироблятиме 13,2 МВт / за годину.

Будівництво вітряної електростанції «Старий Самбір 1» здійснюється в рамках Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.

Більше про майбутнє цього напрямку альтернативної енергетики в Україні, зокрема, на Львівщині читайте у спецпроекті Tvoemisto.tv.

Довідка «Твого Міста»: ТОВ «Еко-Оптіма» було засноване у Львові у 2004 році. Серед співзасновників – львівський підприємець Зіновій Козицький (серед іншого, він займається видобутком газу у Західній Україні), його сини Максим та Степан Козицькі, а також Ярослав Шпак – заслужений енергетик, колишній голова правління ПАТ «Львівобленерго». Компанія спеціалізується на виробництві електроенергії з відновлюваних джерел енергії. Окрім 1-ї черги, ВЕС «Старий Самбір-1», «Еко-Оптіма» вже реалізувала через афілійовані компанії проекти будівництва сонячної електростанції «Богородчанська-1», «Самбірської сонячної електростанції» та «Самбірської сонячної електростанції-2». Серед проектів, які «Еко-Оптіма» має намір реалізувати цього року та у найближчі роки – 2-га черга ВЕС «Старий Самбір-1», ВЕС «Старий Самбір-2», Сколівська ВЕС та Сокальський вітропарк.

Читайте також: Львів'янам пропонують отримати ставок в оренду: деталі

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!