На Львівщині зростає захворюваність на Covіd-19 серед вагітних

1863 0
Також хвороба суттєво помолодшала, є високий рівень захворюваності серед людей віком 30-39 років.
Фото:bbc

Фото:bbc

На Львівщині збільшилась кількість вагітних хворих на ковід. Також зростає рівень захворюваності серед 30-річних. Про це повідомив керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Читайте також: На Львівщині за останню добу виявили рекордну кількість хворих на коронавірус

«Теперішня хвиля пандемії демонструє особливо небезпечну динаміку. Нині суттєво зросла кількість вагітних жінок, які хворіють на ковід. Якщо раніше це були поодинокі випадки, то станом на зараз в стаціонарах області лікуються більш як 30 майбутніх породіль з діагностованим коронавірусом, майже усі вони із серйозними пневмоніями», – зазначив Орест Чемерис.

Він також додав, що небезпечнішим вірус став і для дітей. Нині понад 40 дітей із складним перебігом коронавірусної хвороби лікують у стаціонарах області.  

Хвороба суттєво помолодшала, додав Орест Чемерис, сьогодні є високий рівень захворюваності серед людей віком 30-39 років. Ця категорія пацієнтів тепер друга після 60-69 років. Особливо уважними у час пандемії до власного здоров’я мають бути люди з хронічними недугами, цукровим діабетом, онкологічними захворюваннями тощо, адже саме вони є найбільш уразливими до хвороби.

Також керівник департаменту додав, що в області збільшується кількість госпіталізацій.

«На жаль, ми продовжуємо спостерігати ріст захворюваності на коронавірусну хворобу. Клінічна ситуація залишається досить напруженою. Щоденно ми констатуємо велику кількість пацієнтів в яких діагностується ковід 19. Окрім того, ми спостерігаємо досить великий відсоток госпіталізації пацієнтів, наша ліжкова мережа продовжує заповнюватись»,-  розповів керівник департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Читайте також: «До них зараз особлива увага». Що варто знати про коронавірус у дітей

Додамо, що саме за цими показниками від сьогодні, 30 жовтня Державна комісія ТЕБ і НС запровадила на Львівщині «червону» зону.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!