На Марсовому полі приземлився гелікоптер з пацієнтом із запаленням підшлункової залози

3645 0
39-річного чоловіка евакуювали із Турки.
Фото: Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Фото: Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

Сьогодні, 11 жовтня, у Львові на Марсовому полі приземлився гелікоптер Нацполіції, який евакуював 39-річного чоловіка із Турки.

У чоловіка діагностували гострий панкреонекроз (гостре запалення підшлункової залози). Його терміново перевезли повітрям у Львівську обласну клінічну лікарню для подальшого обстеження та лікування.

Після цього медичний гелікоптер уже мав запланований політ у Буськ. 50-річний пацієнт звернувся до медиків сьогодні вранці із ангінозним болем. Під час обстеження у нього діагностували гострий інфаркт міокарда. Чоловіка для надання фахової допомоги доставили в профільну лікарню м. Львова.

Читайте також: Львівські медики гелікоптером евакуювали 9-місячне немовля з вадою серця

Нагадаємо, що з 1 жовтня на Львівщині відновила роботу аеромедична евакуація хворих. Новий гелікоптер Нацполіції тепер обслуговуватиме не лише Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області, а й Чернівецьку, Тернопільську та Волинську.

1 квітня, на Львівщині на постійне чергування заступила бригада авіаційної системи МВС. Пацієнти з інсультами, інфарктами чи важкими травмами після ДТП мали б отримувати медичну допомогу набагато швидше.

Першу евакуацію пацієнтки з інсультом авіамедична служба львівського обласного Центру екстреної допомоги виконала 9 квітня на гелікоптері ДСНС. Проте уже в червні гелікоптер ДСНС тимчасово перестав виконувати польоти в області. Його забрали для виконання завдань у міжнародних навчаннях та технічне обслуговування.

Фото ЛОЦЕМДМК
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!