У Львові врятували малюка з вадою серця, якого доправив гелікоптер з Ужгорода

1613 0
У хлопчика виявили вроджену ваду серця – важку форму аномалії Ебштейна.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

У дитячій лікарні Першого територіального медичного об’єднання у Львові успішно прооперували 18-денне немовля з вродженою вадою серця. У маленького Віктора, доставленого гелікоптером з Ужгорода, лікарі виявили важку форму аномалії Ебштейна. Про це повідомили на Facebook-сторінці Першого ТМО.

Читайте також: Львівські медики врятували життя онкохворій дівчинці, ввівши їй укол за 3 млн грн

Щоб врятувати малюка, в артеріальну протоку йому встановили стент. Це спеціальна медична трубка, яка допомагає крові більше насичуватися киснем. Також у хлопчика зникло посиніння шкіри.

Нагадаємо, що 22 грудня медичний гелікоптер доставив до Львова з Ужгорода 4-денного Віктора. На 10-й годині життя хлопчик почав синіти, йому було важко дихати. Через це немовля забрали від мами до реанімації, а згодом медична санавіація транспортувала його до відділення інтенсивної терапії новонароджених Центру неонатології у міській дитячій лікарні, що на вул. П. Орлика.  

Читайте також: У Львові врятували 16-річного хлопця, який після Covid-19 впав у кому

Стан маленького Віктора, якому вже три тижні, після операції стабілізувався. Наразі він перебуває у реанімації під цілодобовим моніторингом. У лікарні додають, що, імовірно, малюку надалі потрібно буде провести кардіохірургічні втручання. 

Додамо, що у листопаді 2021 року в міській дитячій лікарні на Орлика запрацювали нова нейрохірургічна операційна та оновлене приймальне відділення. Водночас у клінічній лікарні швидкої допомоги відкрили блок дитячої кардіохірургії. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!