Під час сутичок на суді у справі Сергія Стерненка постраждав львівський нардеп

2123 0
А також затримали п'ятьох людей через начебто перешкоджання журналістській діяльності.
фото: 5 канал

фото: 5 канал

Біля Шевченківського районного суду Києва, де обирають запобіжний захід активісту Сергію Стерненку, затримали п'ятьох людей через начебто перешкоджання журналістській діяльності. А депутат від «Голосу» львів’янин Роман Лозинський повідомив про побиття. Інформацію про це він підтвердив у коментарі Tvoemisto.tv.

Роман Лозинський разом із колегами з фракції приїхали до суду, аби взяти на поруки Сергія Стерненка. Після того, як депутат зачитав в залі заяву про готовність взяти його на поруки, заповнив документи та вийшов, то побачив сутички поліції з громадськими активістами.

«Я вирушив до кутової будівлі суду, куди поліція повела дівчину-активістку. Мені вдалося перехопити її в правоохоронців, відвести назад, де мирно мітингували активісти проти судилища над Стерненком. Та коли повертався, мене поліція не пропускала до будівлі суду, хоча я показав посвідчення. А коли рушив вперед, тоді ліктями і кулаками в рукавицях вони мене відтісняли», – каже він.

Депутат також розповідає, що написав про це звернення в поліцію, пройшов судову медичну експертизу.

«Як тільки прийшли журналісти, інші народні депутати, стало більше людей – поліція раптом пропустила нас до будівлі суду», – додає Роман Лозинський.

Також як повідомляють у пресслужбі поліції Києва, там призначили службове розслідування через застосування правоохоронцями сили біля Шевченківського райсуду Києва, де обирають запобіжний захід Сергію Стерненку. 

Як стверджують правоохоронці, «спочатку один із чоловіків спровокував конфлікт із журналістами, а інші перешкоджали поліцейським під час затримання правопорушника і нецензурно висловлювалися». Правову кваліфікацію діям п’ятьом затриманих дадуть після першочергової перевірки. Перевірять і дії самих правоохоронців.

Пізніше керівник столичної поліції Андрій Крищенко в коментарі УП сказав, що поліцейських, які ногами били одного з активістів біля суду, відсторони від роботи.

Додамо, що Сергій Стерненко – колишній керівник одеського «Правого сектору». Тричі на його життя скоювали замах і під час третього нападу 25 травня 2018 року Сергій Стерненко смертельно поранив чоловіка, який на нього напав. Тепер же активіста підозрюють у навмисному вбивстві та незаконному поводженні зі зброєю. Сергій Стерненко наполягає, що лише захищав своє життя.

У п’ятницю, 12 червня, у Шевченківському районному суді Києва почали обирати запобіжний захід Сергію Стерненку. Прокуратура просила про цілодобовий домашній арешт. Тоді під будівлею суду також пройшов пікет на підтримку активіста, а суд охороняли поліцейські. На засідання тоді не впустили тих, хто хотів взяти Сергія Стерненка на поруки, мотивувавши це тим, що у залі суду мало місця. Тоді в засіданні оголосили перерву до понеділка. Наразі ж під судом триває пікет, мітингувальники перекрили дорогу біля суду та вимагають справедливого розслідування.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!