На усі автобуси Львівської області хочуть встановити GPS-трекери

5190 1
Львівська компанія «Софт Серв – Муніципальні технології» презентувала перевізникам проект запровадження GPS-трекерів на усі маршрутні транспортні засоби Львівської області.

Учасники презентації, серед  яких був присутній і голова Львівської ОДА Олег Синютка обговорили стан ринку перевезень в регіоні, систему взаємовідносин влади області і транспортників, а також запровадження нових технологій у транспортній сфері області (зокрема, GPS-трекінгу).

Олег Синютка запропонував кілька рішень щодо вдосконалення роботи галузі та використання передових технологій (таку схему, яка вже діє у Львові, презентувала розробник – компанія SoftServe).

Як це працює?

GPS трекер — це приймально-передавальний пристрій, призначений для дистанційного стеження за маршрутним транспортом. Він встановлюється на автомобілі, за яким ведеться спостереження (моніторинг) та визначає його місцезнаходження за допомогою GPS-приймача.  

Транспортний проект GPS-навігації на усіх маршрутних транспортних засобах Львівської області представив його керівник Андрій Сатурський. За словами пана Сатурського, такий проект вже успішно діє у місті Львові. Три міські зупинки (Площа Ринок, вул. Саксаганського та вул. Сахарова) вже обладнані спеціальними моніторами, на яких видно, через скільки часу громадський транспорт прибуде на зупинку та де він курсує у режимі реального часу.

«Львівський проект ще тестується, але уже зрозуміло, що успіх він матиме. А от якщо до нашого проекту приєднаються ще й перевізники області, то це суттєво покращить становище обласного транспортного сполучення. Мешканці райцентрів і сіл знатимуть, де перебуває їхній транспортний засіб та коли його слід чекати. Стане відкритою інформація про усі графіки руху та кількість автобусів, що обслуговують маршрут. Система також дає можливість диспетчерам оперативно та якісно впливати на різноманітні нештатні ситуації на дорозі», - зазначив Андрій Сатурський.

Олег Синютка заявив, що проект компанії «Софт Серв – Муніципальні технології» матиме підтримку з боку керівництва області, а також будуть чіткі терміни встановлення нового обладнання (зокрема GPS-трекерів) на усі автобуси Львівщини.

Коли це запрацює?

Як розповів Tvoemisto.tv виконавчий віце-президент компанії SoftServe Олег Денис, реалізація цього проекту залежить лише від бажання перевізників, їхньої турботи про своїх клієнтів та політичної волі керівництва Львівщини. За словами Олега Дениса, компанія також активно працює над впровадженням у Львові єдиного електронного квитка.

Наступну зустріч із перевізниками керівник Львівської ОДА запланував в межах до 10 лютого, коли будуть розроблені чіткі напрямки співпраці компанії з перевізниками області.


Читайте також:
28 Січня, 2015 18:53
Остап на маршруті 45 у Львові встановлені трекери. Втім це не зупиняє водіїв цих автобусів систематично відхилятися від встановленого маршруту (їдуть по Науковій від кінцевої не звертаючи на Пулюя ввечері коли пасажиропотік малий).
Мало встановити трекери. Потрібне ще бажання диспетчера реагувати.
Як завжди приватний сектор пропонує рішення а влада все споганює.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!