На виборах у США перемогу здобув Дональд Трамп

4706 0
Учора, 8 листопада, у США відбулися президентські вибори. За підсумками голосування перемогу здобув кандидат від «Республіканської партії» Дональд Трамп.
фото: zn.ua

фото: zn.ua

Як повідомляє  CNN, Дональд Трамп здобуває перемогу у Білому Домі, що робить його 45-м президентом США.

Відтак, станом на 10 годину за київським часом, Дональд Трамп отримав 218 голосів. Його опонентка від «Демократичної партії» Хілларі Клінтон – 215. У виборчому штабі останньої заявили, що продовжать підрахунок голосів, хоча на результати він вже не вплине.

Наразі американські ЗМІ повідомляють про моживість судових позовів, сама ж Хілларі Клінтон поки вибори не коментує.

Як раніше коментував науковий співробітник Atlantic Council, колишній голова Freedom House Адріан Каратницький, американське президентство Дональда Трампа для України буде невтішним.

«Його (Трампа. – ред.) політика побудована на егоїзмі, а не на глибоких геополітичних позиціях. У питанні України Трамп може бути або голубом, або яструбом щодо Росії. Його намір – спочатку спробувати знайти modus vivendi з Путіним. Але прогнозую, що з Путіним буде дуже важко знайти порозуміння, оскільки він прагне тиском довести свою перевагу, могутність Росії. Це призведе до певних конфліктів. І тоді Трамп може перетворитися на яструба», – пояснив він.

Довідка. Дональд Джон Трамп – американський підприємець, власник однієї з найбільших будівельних компаній США, продюсер та телеведучий. 16 червня 2015 року Дональд Трамп оголосив про те, що вступає в боротьбу за посаду Президента США в 2016 році.

Народився у заможній сім'ї власника будівельних компаній Фреда Трампа, після закінчення університету працював у компанії батька, пізніше розбудовував свою власну компанію. З часом створив одну з найуспішніших будівельних компаній, побудував будинки у престижних районах Нью-Йорка та інших американських міст. Також є власником транспортної компанії та низки казино у США.

Негаразди у приватному житті та успіх у бізнесі зробили Трампа одією з найвідоміших особистостей США. Заснував свою власну розважальну програму у реальному часі «Кандидат», де сам брав участь як ведучий. Був одружений тричі, має п'ятеро дітей, троє з яких теж працюють у його компанії.

На кіноекрані Трампа можна побачити зокрема в епізодичній ролі в фільмі Сам удома 2: Загублений у Нью-Йорку, коли Кевін вперше заходить до готелю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!