На Винниківському озері дозволили купатися

3225 0
Кілька тижнів тому санепідемстанція виявила у воді Винниківського озера кишкову паличку. Та після цього водойму продезінфікували, а воду повторно відправили на аналіз. Станом на сьогодні у Винниківському озері можна купатися.
фото: iloveukraine.com.ua

фото: iloveukraine.com.ua


За словами директора бази відпочинку «Винниківське озеро» Романа Тарути, на аналіз води, які брали кілька тижнів тому могли вплинути такі фактори, як великі випадання атмосферних дощів, зниження температури, значний водозбір. Стоки води протікали через пляж і потрапляли у водне плесо. Відповідно в цей період були відібрані показники води, і з 4-х аналізів в одному було перевищення.

ЧИТАЙТЕ  ТАКОЖ: Де на Львівщині дозволено купатися. Перелік водойм

Роман Тарута запевнив, що позбутись бактерій в озері намагались за допомогою вапна – обробляли вапняною шпонкою пляжі і центральні частини довкола берегів.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому в ГУ Держсанепідслужби у Львівській області повідомили, що індекс лактопозитивної кишкової палички у воді Винниківського озера перевищує нормативну величину в 5-48 разів.

 

За метеріалами zaxid.net

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!