Садовий про Львів, війну і чи знову піде в мери та в Аргентині затримали сина власника ЛАЗу Чуркіна. Підсумки доби

4661 0
Нині 2 лютого та 709 доба героїчного протистояння російській агресії.

Акцент дня: Заволодів майном Львівського автобусного заводу. В Аргентині затримали сина російського олігарха. Росіянин розробив схему блокування проведення аукціону з продажу заставного майна українським банком.

Читайте також: Садовий прокоментував відкриття у Львові фабрики тютюнової компанії, яка в переліку спонсорів війни. Йдеться про компанію Philip Morris, яка отримала ліцензію на роботу у Львівській області на 5 років.

Ситуація на фронті: За даними доби Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 63 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 15 районах зосередження противника та 1 – по його зенітно-ракетному комплексу. Уражено 4 артилерійських засоби та ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Уночі російські окупанти завдали чергового удару, застосувавши 25 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України 11 ворожих дронів знищено.

Також минулої доби силами ГУР МО України в західній частині тимчасово окупованого Криму знищено ракетний катер чорноморського флоту рф.

Читайте також: Буданов прогнозує український наступ навесні. Очільник ГУР заявив, що російський наступ не приніс тих результатів, на які очікували окупанти.

Та: Уперше в історії в ЗСУ почали видавати жіночу військову форму. Моделі розробляв відповідний підрозділ ЗСУ – разом з громадськими організаціями та українськими виробниками.

Тема дня: Андрій Садовий: «Зростання економіки – це кількість будівельних кранів в місті!». Скільки Львів витратив на допомогу війську в 2023-му, скільки запланував на цей рік і чим тилове місто може допомогти військовим; коли запрацює тир, сміттєпереробний завод та інші обіцяні мером об’єкти; коли остаточно впровадять е-квиток і чи поїде міська електричка; чому стільки коштів виділяють на Unbroken і Перше ТМО; де у Львові проводитимуть ремонтні роботи і чиїм коштом; як збільшити дохідну частину міського бюджету і як змінилася підтримка партнерів міста; чи піде він на наступну каденцію, Tvoemisto.tv запитало в міського голови Львова Андрія Садового.

Ключові події:

1. Лідери ЄС погодили пакет допомоги Україні на 50 млрд євро. Його затвердили усі 27 країн.

Читайте також: Чи планують підвищити тариф на світло взимку для українців. До кінця опалювального сезону комунальні платежі залишаться без змін.

Та: 1 мільярд гривень Львів виділить на національний спротив. На що піде решта грошей. Впродовж тижня мешканці можуть подавати свої пропозиції до бюджету на електронну адресу: mailto:[email protected];

2. Садовий сказав, чи вимагатиме повернути громаді землю навколо колишнього Винниківського озера. «Там без мене вже було стільки звернень, і стільки є, що, думаю, вони мають чим зайнятися і що робити. Якщо будуть докази і прокуратура буде мати чіткі підтверджуючі документи, то звичайно ми будемо працювати в унісон з державою. Я не хочу створювати комусь проблеми, коли і так ті проблеми створили різні правоохоронні органи…».

Читайте також: Проти київського активіста Дмитра Перова відкрили кримінальне провадження. За перешкоджання незаконній надбудові історичної памʼятки – Будинок Замкова, 1899 року.

Та: Київрада звернеться до МКіП щодо перейменування Музичної академії імені Чайковського. Будь-які припущення щодо безпосередньої ролі Чайковського в заснуванні закладу безпідставні;

3. Як у Швеції та інших країнах Європи. На Стрийській у Львові відновлять внутрішній двір. Йдеться про будинки, які зараз відновлюють після ракетної атаки.

Читайте також: У Львові можуть перейменувати три вулиці. Вулицю Олександра Карпінського знову перейменують на честь Францішека Карпінського, як це було раніше. Вулиця Федорова стане Федоровича. Також українізують назву вулиці, яка раніше була присвячена художнику Іллі Рєпіну;

4. «Відвідувачів майже не було», – власники 25-річної «Цукерні» у Львові про зміну давнього інтер’єру. В мережі такий кардинальний ремонт в кафе, що працює на Староєврейській від 1999 року, назвали «вбивством закладу».

Читайте також: Міська електричка у Львові. На якому етапі перебуває проєкт, що розвантажить дороги. В ЛМР створена робоча група, яка займається цим питанням.

Та: У Львові в громадському транспорті працює контроль під прикриттям. Що це означає. Контролери не відрізняються від звичайних пасажирів та документують реальну картину;

5. Оцінки українських дітей у закордонних школах будуть зараховувати в Україні. Це стосується дітей-біженців, які повертаються після того, як змінили місце проживання у зв’язку з воєнним станом.

На цю ж тему: Для київських першокласників запровадять додаткові канікули. Їм необхідний відпочинок через стрес, напругу та втомленість.

Читайте також: Які церковні свята відзначатимуть у лютому. Зокрема, нині Стрітення Господнє.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!