На Житомирській трасі відновили сполучення зі столицею

1218 0
Наразі сполучення в обидві сторони забезпечує тимчасова переправа.
Фото: Олександр Кубраков

Фото: Олександр Кубраков

У понеділок, 18 квітня, почала роботу новозбудована тимчасова переправа поблизу Стоянки Київської області через річку Ірпінь. Вона працює в обох напрямках. Про це повідомляє міністр інфраструктури Олександр Кубраков. 

«Це один з тих напрямків, де критично важливо було швидко відновити транспортний зв'язок, адже ще в перші дні російського вторгнення міст підірвали, й сполучення зі столицею було розірвано», – каже він. 

Читайте також: У Києві змінили графік роботи громадського транспорту 

За словами Кубракова, практично з перших днів після звільнення Київщини «Укравтодор» розпочав працювати на критично важливих об'єктах. Пріоритетною в регіоні стала Житомирська траса, яка й сама була полем битви. Її почали оперативно розчищати і паралельно будувати тимчасову об'їзну дорогу.

«За 13 днів звели тимчасову білощебеневу дорогу з переправою через річку Ірпінь та встановили дорожні знаки. Дорогою можуть користуватись переважно легкові та маловантажні авто. Тому великоваговий транспорт поки буде користуватись вже наявними обхідними шляхами... Це тимчасове рішення, бо паралельно ведуться роботи з демонтажу зруйнованого мосту, і вже за кілька місяців плануємо побудувати та відкрити один проїзд новим мостом на трасі М-06», – додає міністр. 

Нагадаємо, в Україні планують збудувати меморіальний комплекс, присвячений зруйнованому мосту у селі Романівка, що з’єднує Ірпінь з Києвом, і постраждалим від рук росіян жителям Київщини.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!