На львівських будинках з'являться «Вірші з Війни»

1887 0
У Львові триває арт-проект під назвою «Вірші з Війни», автором якого є громадський діяч, журналіст, боєць ЗСУ Андрій Мочурад. Спільно із учасниками з молодіжного об’єднання «Граніт» таким чином художник-аматор намагається вшанувати пам'ять загиблих побратимів, а також привернути увагу містян до подій на Сході України. Про це повідомляють у прес-службі ЛОДА.
фото: прес-служба ЛОДА

фото: прес-служба ЛОДА

За словами автора ідеї, концепція створення українського міського стінопису виникла ще у 2013 році, проте тоді реалізувати задум не вдалося: почався Майдан, згодом – анексія Криму та війна на Донбасі. Однак сьогодні ідея набула нових рис та змісту.

«Цією ініціативою ми прагнемо нагадати львів’янам та гостям нашого міста про те, що доля України вирішується саме зараз, вирішується простими хлопцями в окопах», - зазначив автор ідеї Андрій Мочурад.

Перший військово-патріотичний стінопис розташовується у центральній частині міста. Фундамент для створення арт-об’єкту – стіна, що оточує одне з військових містечок Львівського гарнізону.

Окремим акцентом стінопису є вірші учасників АТО, їх рідних, а також невідомих авторів.

Завершений патріотичний стінопис планують продемонструвати громадськості вже напередодні Нового року. Над цим патріотичним задумом працює близько 20 осіб.

Читайте також: У Львові учасники АТО розпишуть стіни віршами про війну

 

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!