Наступного року у Львові пройде Всецерковний собор УГКЦ, присвячений темі еміграції

1629 0
Захід триватиме чотири дні.
фото: лмр

фото: лмр

Протягом 26−29 серпня 2020 року у Львові відбудеться VІІ сесія Патріаршого (Всецерковного) Собору УГКЦ. Про це під час брифінгу повідомив глава УГКЦ Блаженніший Святослав, який скликає цей Собор у Львові.

«Львів стане центром українського світу, бо сюди приїдуть делегати Патріаршого собору з усіх поселень. Ми будемо думати над тим, де ми є, якими ми є сьогодні і як нам бути разом, як будувати єдність українського світу і церкви», – каже Блаженніший Святослав.  

Тема – «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ». Ця сесія Патріаршого Собору, на думку Блаженнішого Святослава, буде інструментом, який допоможе сформулювати стратегію УГКЦ на наступне десятиріччя.

Читайте також: ПЦУ та УГКЦ домовилися до спільну роботу в різних галузях

«Сьогодні суспільсьство переходить зі статичного до динамічного. І українці рухаються всередині країни, а також виїжджають за кордон, натомість багато приїжджає до України. Ми маємо кілька ініціатив. Наприклад, обговорили,  яким чином будуть рухатися по Львову делегати нашого собору. Тут буде окремий пішохідний і веломаршрут, який об’єднуватиме місця, де вони будуть мешкати. Низка культурних заходів також відбудеться в межах цієї події», – додає глава УГКЦ.

Гаслом заходу є вислів «Твоя церква завжди і всюди з тобою». Так, за словами Блаженнішого Святослава, УГКЦ, як спільнота, хоче супроводжувати кожного свого віруючого, де б він не був у світі.

Додамо, що захід триватиме чотири дні. Першого – слухатимуть одні одних, другого – осмислюватимуть почуте, третього – молитимуться, адже тоді святкуватимуть свято Успіння Пресвятої Богородиці. А четвертого дня – діятимуть, тобто слухатимуть представлення напрацювань Собору, а також відбудеться остаточне обговорення і затвердження резолюцій.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!