Як львів’янка різдвяними павуками допомагає ЗСУ та у росіян хочуть забрати завод у Львові. Підсумки доби

1198 0
Нині 23 грудня та 668 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 13:50, відбій – о 14:48. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Акцент дня: Львівський завод, пов’язаний з росіянами та депутаткою ЛМР, пропонують передати в управління Міненерго. Йдеться про Львівську ізоляторну компанію, гендиректоркою якої є депутатка Оксана Динік.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за минулу добу відбулося 75 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 17 районах зосередження противника. Уражено 2 склади боєприпасів та 2 ворожих пункти управління.

Також протиповітряною обороною знищено 3 винищувача-бомбардувальника Су-34.

Читайте також: У Києві уламки російського «Шахеда» зруйнували квартиру телеведучого. Двоє людей отримали травми.

Та: Україна повернула тіла ще 66 загиблих захисників. Після ідентифікації їх передадуть їхнім рідним для гідного поховання.

Тема дня: На війні треба обманювати тільки ворога. Помилки в оцінці ситуації на будь-якій ділянці фронту можуть мати важкі наслідки для підрозділів, які її займають. Тут не можна обманювати ані себе, ані вище командування. Воно повинне знати реальну обстановку. Але насправді обман сьогодні відбувається на рівнях від бригад до самої Ставки, пише Мирослав Гай, український актор, волонтер, а тепер офіцер ЗСУ.

Читайте також: Це заради мами. Історія про різдвяного павука, немовля та воїна Макса. Львів’янка Уляна Скицька організувала збір на підтримку військових. За місяць їй вдалося зібрати понад 50 тисяч гривень, продаючи обереги-павуки із соломи. Спершу жінка продавала набори з деталями та відеоінструкцією, аби кожен зміг зібрати такого павука самотужки. Згодом почала виготовляти павуки на замовлення. Зібрані гроші жінка передасть для підрозділу львів’янина Максима Боровця. 24-річний воїн захищає Україну з лютого 2022 року.

Ключові події:

1. Президент підписав закон, який спрощує ввезення гуманітарної допомоги.  Документ дозволяє волонтерам ввозити автівки для фронту без мита.

Читайте також: Козицький знову без розгляду облради затвердив обласний бюджет. Документ не винесли на розгляд сесії облради, хоча таку процедуру передбачає рішення депутатів ЛОР.

Та: Блаженніший Святослав висловився щодо декларації Ватикану про благословення одностатевих пар. Йдеться про декларацію Дикастерії віровчення «Fiducia Supplicans»;

2. У Львові планують дослідити і перенести меморіальний комплекс «Пагорб слави». Прах військовослужбовців перепоховають на Голосківському кладовищі.

Читайте також: На Львівщині демонтували найвищий радянський пам’ятник. Йдеться про так званий літак Нестерова.

На цю ж тему: На Львівщині знесли ще один радянський пам’ятник. Старосту села, який перешкоджав демонтажу, звільнили. Це був останній памʼятник у Сокальській громаді;

3. Як виглядатиме колишня будівля московського патріархату у Львові після реконструкції. У будівлі створять умови для реабілітації військових.

Читайте також: У Львові хочуть збудувати житловий комплекс зі школою мистецтв. Забудовник гарантує передачу її у комунальну власність територіальної громади міста.

Та: Під час тривоги у шкільному укритті в Києві обвалилась стеля. Минулося без постраждалих;

4. Відтепер у Львові проводять регулярний моніторинг якості надання послуг сімейними лікарями. Як це працює. Його дані не лише є підставою для майбутнього вдосконалення первинної ланки медицини, а вже допомагають сімейним лікарям проводити їх щоденну роботу.

Читайте також: Колектив Будинку вчителя у Львові виступив проти реорганізації закладу. Працівники вважають, що їхня робота є відмінною;

5. Волонтери запрошують на благодійний різдвяний концерт у Києві. Волонтерська ініціатива викладачів та випускників Києво-Могилянської академії UA Firstaid 22 грудня о 19:00 влаштовує благодійний різдвяний концерт в Києві. Одразу після нього волонтери відправляться з концертами на фронт.

Читайте також: Колишній студент Львівського медуніверситету став першим українцем, який пробіг марафон в Антарктиді. Денису Угрину також вдалося зібрати тисячі фунтів на купівлю машини швидкої допомоги для України.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!